Βομβαρδισμένο τοπίο η πλατεία της Πορταριάς – Εξερράγη δεξαμενή προπανίου

09:24 18/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Έκρηξη προκλήθηκε χθες το βράδυ από διαρροή προπανίου από δεξαμενή σε ταβέρνα του προέδρου της Τ.Κ. Πορταριάς Νίκου Ρηγώνη, που ευτυχώς την ώρα εκείνη ήταν κλειστή.

Από την έκρηξη η ταβέρνα καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ ζημιές έχουν προκληθεί και στα παρακείμενα σπίτια και καταστήματα. Κάτοικοι χρειάστηκε να μείνουν το βράδυ σε συγγενικά ή φιλικά σπίτια έπειτα από την προτροπή της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Επί τόπου έσπευσαν δέκα πυροσβέστες με τρία οχήματα, αλλά δεν απαιτήθηκε

η παρέμβασή της για κατάσβεση (μιας και δεν εκδηλώθηκε φωτιά) ή απεγκλωβισμός λόγω της έκρηξης.

Σύμφωνα με τον διοικητική της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου πύραρχο Χαράλαμπο Πόζογλου «διαπιστώσαμε ότι το κτίριο ισόγειο και υπόγειο είχαν γίνει ένα, ευτυχώς που δεν λειτουργούσε, διότι θα είχαμε θρηνήσει νεκρούς».

Περιγράφοντας το χάος που επικράτησε από την έκρηξη, ο διοικητής είπε ότι εκτοξεύθηκαν τσιμεντοκολώνες, λαμαρίνες παντού ενώ προκλήθηκαν ζημιές στα παρακείμενα κτίσματα και γενικότερα έγινε μεγάλη καταστροφή.

Στον χώρο υπήρχε δεξαμενή προπανίου χωρητικότητας 1.700 λίτρων που είχε διαρροή. Κλήθηκε ειδικός τεχνικός της Πετρογκάζ από τη Θεσσαλονίκη και πήγε επί τόπου, ενώ η Πυροσβεστική κατάφερε να την ελέγξει και ο τεχνικός προέβη σε εκτόνωση της δεξαμενής.

Οι ζημιές αποτιμώνται ενώ συνεχίζεται η προανάκριση και προσήχθη η ιδιοκτήτης του ακινήτου, στο πλαίσιο του αυτόφωρου. Η Πυροσβεστική θα αποστείλει έγγραφο στην Πολεοδομία ζητώντας να γίνει αυτοψία των γύρω κτιρίων για να ελεγχθεί η στατικότητά τους και να επιστρέψουν σε αυτά οι ένοικοι.

Πηγή: magnesianews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα