Βόμβα Ξυδάκη: Να μην δαιμονοποιείται η συζήτηση για τη δραχμή

10:02 31/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Και επί δραχμής η Ελλάδα μεγαλούργησε, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος σημείωσε πως δεν θα πρέπει να δαιμονοποιείται η συζήτηση για δραχμή!

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Ξυδάκης

σημείωσε χαρακτηριστικά «έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που δεν υπάρχουν άλλες φυσικές αντοχές ενός πληθυσμού. Εγώ νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση επί της ουσίας πολιτική και εθνική που δεν έχει γίνει τα τελευταία 7 χρόνια. Και φυσικά πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση από τη Βουλή. Τα περασμένα χρόνια δαιμονοποιήθηκε μια κουβέντα, εγώ είχα πει ότι και επί δραχμής η Ελλάδα μεγαλούργησε».

Και συμπλήρωσε: «Το 1910, το 1912, 1930, το 1960 κάτι έκανε μια χώρα, κάπως ζούσαμε, ζούσαμε και σε άλλες περιόδους… (…) Εγώ τη βάζω ιστορικά τη συζήτηση αυτή. Δεν υπάρχουν ταμπού όταν κουβεντιάζουμε για τη μοίρα του λαού. Πρέπει να φτιάχνουμε σενάρια, να βλέπουμε την ιστορική εμπειρία».

Μάλιστα, τόνισε ότι ο λόγος για τη συζήτηση που ανοίγει είναι ότι το συζητάει και ο Σόιμπλε. «Άμα στην ανοίξουν οι άλλοι, εσύ τι θα πεις εγώ δεν κουβεντιάζω; Όταν την ανοίγει ο κ. Σόιμπλε;».

Keywords
Τυχαία Θέματα