Βιγια-μάγος στη Λεωφόρο!

22:27 6/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον καταπληκτικό Λούκας Βιγιαφάνιες στο 2-0 επί του Ατρομήτου και τον

Μετά από δύο ολόκληρους μήνες ο Παναθηναϊκός πήρε «τρίποντο» στην Λεωφόρο και… έσβησε ένα σούπερ αρνητικό ρεκόρ που δεν είχε προηγούμενο, καθώς για πέντε παιχνίδια δεν κατάφερνε να νικήσει στην Λεωφόρο. Αυτό είναι και το πρώτο θετικό από το 2-0 επί του Ατρομήτου. Το «τριφύλλι» είχε μεγάλη ανάγκη αυτή τη νίκη.

Όχι τόσο για βαθμολογικούς λόγους, όσο για λόγους ψυχολογίας ενόψει του ντέρμπι

που ακολουθεί την Κυριακή με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Διάρκεια μπορεί να μην είχε στην απόδοσή του, ωστόσο, οι εξάρσεις έφταναν και περίσσευαν για να έρθει μία σχετικά εύκολη επικράτηση. Ένα αποτέλεσμα που οφείλεται κατά πολύ στα… μαγικά του Λούκας Βιγιαφάνιες.

Ο Αργεντινός βρέθηκε σε μεγάλο βράδυ, έκανε πλάκα στους αμυντικούς του Ατρομήτου και ξεκίνησε την απόσβεση. Υπέροχο άγγιγμα στην μπάλα για την ασίστ που έφερε το γκολ του Εβανζελίστα, αρκετές περίτεχνες ενέργειες, σωστές επιλογές, καλή συνεργασία με τον Μπεργκ και φυσικά το πρώτο του τέρμα με το τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς.

Το έψαχνε, το πέτυχε και δικαίωσε όσους «γκρίνιαζαν» για την επιλογή του Στραματσόνι να τον αφήνει στον πάγκο το τελευταίο διάστημα. Από κει και πέρα, όσοι βρέθηκαν απόψε στην Λεωφόρο θα διαπίστωσαν ότι ο Σεμπάστιαν Λέτο είναι ΕΔΩ!

Σε πολύ καλή κατάσταση, με τεράστια διάθεση για απαντήσεις. Ο Αργεντινός μπήκε στο 68′, ήταν μέσα στις φάσεις και από την δική του ενέργεια και την απόκρουση του Μπάρκα ξεκινά το 2-0. Θα μπορούσε να… ρίξει το γήπεδο στιγμές αργότερα, όμως, ο Έλληνας πορτιέρο(αποκάλυψη φέτος του «αστεριού») βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ. Σαν να μην πέρασε μία μέρα.

Το ίδιο αέρινο στυλ, η ίδια ποιότητα και να είστε σίγουροι πως όταν βρει ρυθμό μέσα από τα παιχνίδια, θα βγάλει μεγάλα γούστα. Για… φινάλε η ακόμη μία γεμάτη εμφάνιση του Μολέδο. Ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως μέσα στην ατυχία του με τον Σάντσεθ, βρήκε έναν πραγματικό «βράχο» στο κέντρο των μετόπισθεν. Ανίκητος παντού ο Βραζιλιάνος που πραγματικά τρομάζει τον αντίπαλο με την δύναμη που «βγαίνει» πάνω στις φάσεις. Ικανός με την μπάλα στα πόδια, διαβάζει άριστα το παιχνίδι και απειλεί από τις στημένες φάσεις. Έφτασε κοντά στο 3-0 αλλά η άμυνα του Ατρομήτου έβγαλε την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Με αυτά και με αυτά, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες και πηγαίνει στο Φάληρο για ένα πολύ δυνατό crash test ενόψει της συνέχειας…

Ατομική αξιολόγηση: Στιλ 6, Πράνιτς 5, Μαρινάκης 5, Τελάντερ 7, Μολέδο 8, Ζέκα 7, Κουτρουμπής 6, Βλαχοδήμος 4, Εβανζελίστα 6, Βιγιαφάνιες 9, Μπεργκ 5, Καλτσάς 5, Λέτο 6, Μαμούτε(-)

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα