Βερναρδάκης: Στην Common View συμμετέχουν άριστοι παλιοί μου φοιτητές

17:33 24/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Μαξίμου από την εταιρεία Common View, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παραδέχεται στην ουσία ότι η συγκεκριμένη εταιρεία

είναι παράνομο να δημοσιεύει δημοσκοπήσεις της σε ΜΜΕ από τη στιγμή που δεν είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο εταιρειών δημοσκοπήσεων του ΕΣΡ. Επισημαίνει δε ότι το εν λόγω «εργαστήριο ερευνών» έχει συγκροτηθεί από «παλιούς άριστους φοιτητές» του και πως ο στενός συνεργάτης του στο πολιτικό του γραφείο Στέργιος Τσιαφούλης ανέλαβε να βοηθήσει την Common View κατόπιν δικής του σύστασης.

Ολόκληρη η απάντηση του Χριστόφορου Βερναρδάκη στο ΑΠΕ σχετικά με την Common View είναι η εξής:

«Κοινωνικές, πολιτικές, εκλογικές ή και άλλες έρευνες δεν διενεργούν μόνο εμπορικές εταιρείες. Αλλοίμονο, αν η έρευνα ήταν αποκλειστικό δικαίωμα των τελευταίων.

Είμαι σε θέση να γνωρίζω, λόγω και της ακαδημαϊκής μου ιδιότητας, ότι ένα πλήθος ερευνητικών ομάδων νέων επιστημόνων, διδακτόρων και μετα-διδακτόρων δραστηριοποιείται σήμερα σε κοινότητες και σχήματα επιδιώκοντας να βελτιώσει τα μεθοδολογικά εργαλεία των κλασικών δημοσκοπήσεων. Μια από τις πολλές τέτοιες ομάδες είναι και το Εργαστήριο της CommonView, στο οποίο συμμετέχουν και παλιοί μου φοιτητές, «άριστοι» μάλιστα.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν ασκούν εμπορική δραστηριότητα, τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Την ομάδα αυτή, η οποία συμμετέχει και σε διευρωπαϊκό δίκτυο ερευνητών, την χρησιμοποιήσαμε στην παρακολούθηση των εκλογικών διαδικασιών που έγιναν σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως σήμερα στην Γερμανία, έχοντας μια πλήρη εικόνα των εκεί εξελίξεων. Την εκλογή Μακρόν το Εργαστήριο την είχε προβλέψει από τον Ιανουάριο, παραδείγματος χάριν.

Τώρα, οι διάφοροι «Σέρλοκ Χολμς» της Ομάδας Αλήθειας «ανακάλυψαν» ότι ένας συνεργάτης του γραφείου μου, τεχνοκράτης πληροφορικάριος, με σύστασή μου κλήθηκε να βοηθήσει σε ένα τεχνικό πρόβλημα του site της Ομάδας.

Και την «ανακάλυψη» αυτή την βαφτίζουν κάποιες εφημερίδες δημοσιογραφικό ρεπορτάζ που αποκαλύπτει δήθεν σχέδια χειραγώγησης των δημοσκοπήσεων και εμένα σε κατάσταση «ένοχης σιωπής». Το τελικό μου σχόλιο είναι ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχει εμφανιστεί πολιτικό επιτελείο με τέτοια άγνοια, αμάθεια και απόσταση από το πραγματικό όσο το σημερινό της ΝΔ. Ας εφησυχάσουν στις δημοσκοπήσεις που τους δίνουν 20 μονάδες διαφορά και όταν ξυπνήσουν θα είναι αργά».

Keywords
Τυχαία Θέματα