Βενεζουέλα: Συγκλονιστικές στιγμές- Εκκενώθηκε νοσοκομείο μετά από επίθεση με αέρια

22:48 21/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Περισσότερα από 50 παιδιά απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο του Καράκας, καθώς κινδύνευσαν μετα από επίθεση με αέρια.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης απομάκρυναν 54 παιδιά από το νοσοκομείο ύστερα από καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση το «βομβάρδισε» με δακρυγόνα.
Ωστόσο κυβερνητικές πηγές υποστήριξαν πως επόκειτο για στοχευμένη επίθεση από ένοπλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης.
Την Παρασκευή οι αρχές δήλωσαν ότι ερευνούν τον θάνατο άλλων 11 ατόμων στις διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια

της νύχτας στην El Valle. Μερικά από τα θύματα φέρεται να σκοτώθηκαν όταν υπέστησαν ηλεκτροπληξία στην προσπάθεια τους να κάνουν πλιάτσικο σε αρτοποιείο και εσπασαν τη βιτρίνα του καταστήματος.
Στην El Valle χθες στήθηκε το σκηνικό των βίαιων επεισόδιων με μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα σ εδιαδηλωτές και αστυνομικούς, με δρόμους να έχουν κλείσει καθώς στηθηκαν οδοφράγματα, φωτιές, δακρυγόνα, ελικόπτερα να ελέγχουν από αέρος την κατάσταση.
Ο Delcy Rodriguez, υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, επέμεινε ότι «ένοπλες ομάδες που έχουν προσληφθεί από την αντιπολίτευση» επιτέθηκαν στο νοσοκομείο.

Αλλά ο Φρέντυ Γκεβάρα, αντιπρόεδρος της αντιπολίτευσης υπό την ηγεσία της Εθνικής Συνέλευσης,κατήγγειλε την κυβέρνηση ως «ανεύθυνη», προσθέτοντας ότι «όλοι γνωρίζουν ότι το νοσοκομείο παίδων εκκενώθηκε εξαιτίας του βομβαρδισμού με αέρια της δικτατορίας».

Η διευθύντρια του νοσοκομείου, Rosalinda Prieto, ανβρισκόταν σε …κλοιό για σχεδόν τρεις ώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα