Βενεζουέλα: Διαδηλωτές φωνάζουν «πεινάμε» έξω από σούπερ μάρκετ

21:17 7/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Χάος στους δρόμους του Καράκας στη Βενεζουέλα μετά την εντολή του Νικολάς Μαδούρο στους ιδιοκτήτες κατααστημάτων να μειώσουν τις τιμές μέσα στη μεγαλύτερη κρίση τροφίμων στη χώρα.

Από την αυγή, εκατοντάδες πολίτες έφθασαν στα καταστήματα για να αναζητήσουν προϊόντα πρώτης ανάγκης, αλλά πολλοί αποχώρησαν απογοητευμένοι μέσα σε σκηνές χάους.

Το μέτρο ανάγκασε περισσότερα από 200 σούπερ μάρκετ να μειώσουν τις τιμές σε επίπεδα πριν από ένα μήνα, παρά τον υπερπληθωρισμό που πλήττει το πετρέλαιο.

«Είμαστε

πεινασμένοι, θέλουμε φαγητό!» φώναζαν οι διαδηλωτές καθώς χτυπούσαν τις πόρτες ενός κεντρικού σούπερ μάρκετ στα ανατολικά του Καράκας, το οποίο παρέμεινε κλειστό για ώρες.

Τα στρατεύματα της Εθνικής Φρουράς έφτασαν στη συνέχεια και διέταξαν τους καταστηματάρχες να μην αφήσουν τους πολίτες να μπουν εάν εξακολουθεί να επικρατεί ταραχή. Τελικά το πλήθος μπήκε σε μικρές ομάδες λίγο πριν το μεσημέρι, αλλά οι άνθρωποι έφυγαν γρήγορα απογοητευμένοι επειδή υπήρχαν εκπτώσεις μόνο για τα μπισκότα και το υγρό σαπούνι πλυντηρίων ρούχων.

«Με αυτό δεν μπορώ να ταΐσω τα παιδιά μου», δήλωσε ο Jesus Gudiño, 29 ετών, πατέρας τριών παιδιών, δείχνοντας μια μικρή πλαστική τσάντα στο χέρι του. «Είμαι εδώ από τις 4 το πρωί, αυτό είναι κοροϊδία» πρόσθεσε.

The post Βενεζουέλα: Διαδηλωτές φωνάζουν «πεινάμε» έξω από σούπερ μάρκετ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα