Βαρουφάκης: Προσπαθούμε να ξαναδώσουμε ελπίδα στον ελληνικό λαό

12:28 16/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Στο Αγρίνιο βρέθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος μίλησε στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου σχετικά με την πρόταση του DiEM25 για την Ευρώπη, επικεντρώνοντας κυρίως στην Ελλάδα, μέσω των επτά τομών που το DiEM25 θέτει στο πολιτικό τραπέζι προς άμεση εφαρμογή.

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε στη «Σ» πως: «Αυτό που κάνουμε από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Αγρίνιο, από το Αγρίνιο μέχρι το Ηράκλειο

και την Καλαμάτα είναι να προσπαθήσουμε να ξαναδώσουμε την ελπίδα σε ένα ελληνικό λαό ο οποίος νιώθει την αίσθηση παράλυσης μετά το 2015. Υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Αυτή η εναλλαγή όσων υποστηρίζουν πως μας βγάζουν από τα μνημόνια, βυθίζοντάς μας ακόμη πιο βαθιά και των άλλων που καταψηφίζουν τα μέτρα αυτά, αλλά θα τα ψήφιζαν αν ήταν κυβέρνηση είναι απελπισία για τον ελληνικό λαό, ο οποίος βλέπει ότι η μνημονική αυτή διαδικασία απλά ερημοποιεί την χώρα, στρέφει τους νέους στο εξωτερικό και μας υποτάσσει σε μια σύγχρονη δουλοπαροικία. Το DiΕΜ25 έχει πετύχει κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Ευρώπη. Έχουμε φτιάξει ένα διεθνικό κίνημα. Έχουμε δεκάδες χιλιάδες μέλη στην Γερμανία, στην Γαλλία, την Ολλανδία, την Βρετανία την Ισπανία και στην Ελλάδα.

Το κίνημα αυτό ιδρύει κόμματα σε όλες τις χώρες. Ευελπιστούμε πως στις επόμενες ευρωεκλογές θα κατέβουμε σε 11 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Στις 26 Μαρτίου θα γίνει η ιδρυτική μας συνδιάσκεψη στην Αθήνα. Σκεφτείτε αυτό που γίνεται σήμερα στο Αγρίνιο ως το πρώτο στάδιο της διαδικασίας δημιουργίας του ελληνικού κόμματος του DiΕΜ. Είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό κίνημα από την άποψη ότι δεχόμαστε στους κόλπους μας αριστερούς, φιλελεύθερους, κεντρώους, πράσινους στη βάση μιας συνεννόησης για τα βασικά που χρειάζεται η Ελλάδα για να φύγει από την σκοτοδίνη αυτή».

Πηγή: sinidisi.gr

The post Βαρουφάκης: Προσπαθούμε να ξαναδώσουμε ελπίδα στον ελληνικό λαό appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα