Τσίπρας στο υπουργικό: Η αξιολόγηση κλείνει χωρίς ένα ευρώ μέτρα

12:19 8/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Τόσο για την αξιολόγηση και την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο, τον οποίο χαρακτήρισε ορόσημο, αλλά και για το Σκοπιανό μίλησε στην εισαγωγική του ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός. Aνέφερε ότι to 2018 θα αποτελέσει έτος δικαίωσης για τον ελληνικό λαό καθώς μπήκε με καλούς οιωνούς κυρίως στην οικονομία.

Όπως σημείωσε αναφορικά με τη διαπραγμάτευση για την ονομασία των Σκοπίων,

«το 2018 θα είναι ένα έτος γεμάτο προκλήσεις και σημαντικές ευκαιρίες και στην εξωτερική πολιτική. Έχουμε ένα παράθυρο για λύση, στον βαθμό που η στροφή των γειτόνων μας αποδειχτεί ειλικρινής. Λύση που, αν επιτευχθεί, θα είναι προς όφελος της ειρήνης και της συνεργασίας στη Βαλκανική, αλλά και προς όφελος μιας νέας δυναμικής για τη χώρα μας στην ευρύτερη περιοχή» επεσήμανε.

Σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση τόνισε ότι «δεν καταφέραμε όσα θα θέλαμε» αλλά η αξιολόγηση κλείνει χωρίς ένα ευρώ νέα μέτρα για πρώτη φορά.

Οσον αφορά στην πορεία των διαπραγματεύσεων ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «το 2015 προσπαθήσαμε να αντιστρέψουμε τη φορά των πολιτικών πραγμάτων στην Ελλάδα, δεν καταφέραμε όσα θα θέλαμε αλλά το πρόγραμμά μας δεν μπορεί να συγκριθεί με τα δύο προηγούμενα προγράμματα. Η γ’ αξιολόγηση κλείνει χωρίς ούτε ένα ευρώ νέα δημοσιονομικά μέτρα», είπε σημειώνοντας ότι δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η χώρα μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξής και είπε ότι «πλέον έχουμε μπει σε μια πορεία που φανερώνει πως η επιστροφή της χώρας μας στις αγορές χρήματος μετά τον ερχόμενο Αύγουστο, όταν και λήγει η δανειακή σύμβαση, δεν θα είναι κάτι που είναι απλά μια ρητορική. Αλλά είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, όλες οι ενδείξεις αυτό φανερώνουν, και αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός στόχος τον Αύγουστο να μπει ένα οριστικό τέλος στα προγράμματα, στη συνθήκη της επιτροπείας στην οποία η χώρα μας μπήκε τον Μάιο του 2010».

Τσίπρας στο υπουργικό: Η αξιολόγηση κλείνει χωρίς ένα ευρώ μέτρα

The post Τσίπρας στο υπουργικό: Η αξιολόγηση κλείνει χωρίς ένα ευρώ μέτρα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα