Τσίπρας: Ανάπτυξη με συνεργατικά σχήματα και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας

23:23 16/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Το όραμα για τη δίκαιη ανάπτυξη δεν έχει καμία σχέση με αυτό που εννοούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις καθώς είναι χαοτικές οι διαφορές με αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα. Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός την Πέμπτη το βράδυ στην εκδήλωση «Ελλάδα 2021: Δίκαιη Ανάπτυξη – Παραγωγική Ανασυγκρότηση» στο μουσείο της Ακρόπολης.

Η ανάπτυξη για τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Τσίπρας, σημαίνει

εκ νέου ένταξη της οικονομίας μας στον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας, δημιουργία οικονομίας με παραγωγική εξειδίκευση, επούλωση τραυμάτων του κοινωνικού κράτους, ευρύ φάσμα παραγωγικών δραστηριοτήτων, συνεργατικά σχήματα κοινωνικής οικονομίας, επιχειρηματικότητα που προσανατολίζεται στην παραγωγή βιώσιμων και αξιοπρεπώς αμειβομένων θέσεων εργασίας.

Αναφερόμενος στην εκποίηση δημόσιας περιουσίας είπε ότι το νέο ταμείο δίνει τη δυνατότητα της ορθολογικής και επωφελούς για το δημόσιο συμφέρον, εκμετάλλευσης της κρατικής περιουσίας και τονώνει την επενδυτική δραστηριότητα.

Αναλυτικότερα σημείωσε ότι είναι επωφελές για το ελληνικό δημόσιο το τίμημα για τα περιουσιακά του στοιχεία, διασφαλίζεται η υλοποίηση νέων επενδυτικών σχεδίων και η δημιουργία καινούριων θέσεων εργασίας. Επιδιώκεται η συμμετοχή στρατηγικών επενδυτών με στόχο μεταφορά τεχνογνωσίας και εισροή ρευστότητας και οι συμβάσεις παραχώρησης, ιδιαίτερα για τουριστικά ακίνητα και μαρίνες θα φέρουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τουρισμό και ελληνική οικονομία.

Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε τη δημοπρασία για τη γραμμή 4 του Μετρό Αθήνας, το Αεροδρόμιο στο Καστέλι, το βόρειος οδικό άξονα Κρήτης και την επέκταση του τραμ προς το Κερατσίνι. Επίσης είπε ότι το 2018 θα ολοκληρωθεί ο Σιδηροδρομικός ΠΑΘΕ από Πάτρα έως Ευζώνους, με πλήρως διασφαλισμένη χρηματοδότηση.Υποστήριξε ότι το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα διαρκεί 3 ώρες και 15 λεπτά. Προανήγγειλε επίσης το οδικό τμήμα «Λαμία-Ξυνιάδα» του οδικού άξονα Κεντρικής Ελλάδας Ε65 καθώς και τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος.

Keywords
Τυχαία Θέματα