Τσακαλώτος σε Δένδια: Πολύ χαμηλά ο πήχυς, περνά και σαρανταποδαρούσα

14:25 2/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Από το βήμα της Βουλής επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος απευθυνόμενος στον Νίκο Δένδια είπε: «Έχετε βάλει τόσο χαμηλά τον πήχυ που μια φυματική σαρανταποδαρούσα, με πρόβλημα βαρύ μηνίσκου στα 25 από τα 40 της πόδια και κρατώντας βαριές σακούλες με τα ψώνια της εβδομάδας από τα Lidl

περνάει από πάνω».

Κατά τη συζήτηση γα το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2018 ο υπουργός σημείωσε πως «δεν προέρχεται όλο το ποσό από τη φορολογία. Περίπου 1 δισ. ευρώ σύνολο προκύπτει από την αύξηση των εισφορών λόγω της αύξησης των θέσεων εργασίας και από την εθελούσια αποκάλυψη εισοδημάτων».

Επίσης, ομολόγησε και αυτός μετά τον συνάδελφό του, Γιώργο Χουλιαράκη, ότι η κυβέρνηση επιβάρυνε φορολογικά περισσότερο τη μεσαία τάξη προκειμένου να διαχειριστούν την ανθρωπιστική κρίση ενώ επέρριψε ευθύνες στο ΔΝΤ που υποτιμά την απόδοση των μέτρων και ταυτόχρονα δεν λαμβάνει υπόψη του στην επίτευξη των στόχων μη παραμετρικά μέτρα, όπως σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Αναφερόμενος στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018, είπε ότι δημιουργεί τις συνθήκες για την έξοδο από την κρίση και το Μνημόνιο: «Φτιάχνουμε ένα αφήγημα ότι ακόμα και σε Μνημόνιο και με συμβιβασμούς και με δυσκολία μπορεί να αλλάξει κι η Ελλάδα με προοδευτικό πρόσημο».

The post Τσακαλώτος σε Δένδια: Πολύ χαμηλά ο πήχυς, περνά και σαρανταποδαρούσα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα