Τραγωδία στην Ιαπωνία – Επίθεση με μαχαίρι σε κέντρο για άτομα με αναπηρία (ΒΙΝΤΕΟ)

09:01 26/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Στη χειρότερη και πιο αιματηρή επίθεση από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ένας πρώην υπάλληλος σε κέντρο για άτομα με αναπηρία στην Ιαπωνία επιτέθηκε με μαχαίρι σκοτώνοντας 19 και τραυματίζοντας 24, σύμφωνα με το εθνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο NHK.

Η αστυνομία στη Σαγκαμιχάρα, της περιφέρειας Καναγκάουα, περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο, συνέλαβε τον Σατόσι Ουεμάτσου, 26 ετών, πρώην υπάλληλο στο κέντρο, ανέφεραν τα ιαπωνικά ΜΜΕ.

Το

προσωπικό του κέντρου κάλεσε την αστυνομία αναφέροντας πως ένας οπλισμένος άνδρας με μαχαίρι πραγματοποιούσε επίθεση στους χώρους. Σύμφωνα με την ιαπωνική Asahi Shimbun, ο ύποπτός είπε στην αστυνομία: «Θέλω να απαλλάξω τον κόσμο αυτό από τους ανάπηρους». Από τα 19 άτομα που πέθαναν, τα τέσσερα έπαθαν ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με τα ΜΜΕ. Οι τραυματισμένοι διακομίστηκαν σε τουλάχιστον έξι νοσοκομεία στο δυτικό Τόκιο.

«Πρόκειται για ένα περιστατικό που προκαλεί πραγματικό σοκ, καθώς τα θύματα είναι αθώοι άνθρωποι» δήλωσε ο Γιοσιχίντε Σούγκα αξιωματούχος της ιαπωνικής κυβέρνησης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της κυβέρνησης, ο δράστης έπιασε τα θύματα στον ύπνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα