Τραγωδία-Γαλλία: Νεκροί μαθητές σε σύγκρουση σχολικού με τραίνο

20:15 14/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Τραγωδία στη Γαλλία όταν σχολικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές συγκρούστηκε με τραίνο στην πόλη Περπινιάν, με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής τουλάχιστον τέσσερα παιδιά να έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ υπάρχουν και 24 σοβαρά τραυματίες εκ των οποίων 21 μαθητές δημοτικού. Μαρτυρίες ανέφεραν πως από τη πρόσκρουση του τραίνου στο όχημα το σχολικό κόπηκε στη μέση.

ALERTE – Collision entre un bus scolaire et un TER à #Millas (66), près de #Perpignan. Plusieurs

victimes, le plan blanc a été déclenché. pic.twitter.com/LJ3zwU2zTH

— Infos Françaises (@InfosFrancaises) December 14, 2017

Η σύγκρουση σημειώθηκε σε μια σιδηροδρομική διάβαση που ονομάζεται Los Palaus. Όπως μεταδίδει η γαλλική ιστοσελίδα france bleu, το λεωφορείο χτυπήθηκε στο πίσω μέρος του.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής εκκένωσαν το τραίνο και προσπαθούν να απεγκλωβίσουν άτομα που δεν μπορούσαν να βγουν και από το λεφωφορείο και από το τραίνο.

[communiqué de presse]
18h15 pic.twitter.com/Nli5pAJ4hx

— Préfet des Pyrénées-Orientales (@Prefet66) December 14, 2017

Ο υπουργός Εσωτερικών Gérard Collomb ενημερώθηκε για το δυστύχημα στην Αλβανία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη και εξέφρασε μέσω Twitter τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων λέγοντας πως η σκέψη του είναι μαζί τους, ενώ την ίδαι ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών και πυροσβεστικών δυνάμεων.

Bouleversé par le drame survenu à #Millas.
Depuis Tirana, où je viens d’atterrir pour un déplacement officiel, mes premières pensées vont aux familles si durement touchées ce soir.
Un mobilisation exceptionnelle des forces de secours est en cours pour venir en aide aux victimes.

— Gérard Collomb (@gerardcollomb) December 14, 2017

Όμως ανάρτηση έκανε και η Γαλλίδα πολιτικός και πρώην υπουργός Υγείας Agnès Buzyn η οποία συλλυπήθηκε τις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων

Très vive émotion au sujet des enfants victimes de l'accident à #Millas. J'adresse tout mon soutien à leurs familles et à leurs proches.

Tous les moyens de l'État sont mobilisés pour les prendre en charge et secourir en urgence les blessés les plus graves.

— Agnès Buzyn (@agnesbuzyn) December 14, 2017

The post Τραγωδία-Γαλλία: Νεκροί μαθητές σε σύγκρουση σχολικού με τραίνο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα