Τούρκος λοχαγός: Δεν θα γίνω αντικείμενο πολιτικών παιχνιδιών

10:39 8/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Απόλυτα αθώος από όλες τις κατηγορίες και απόλυτα αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσής του στην Ελλάδα δηλώνει στη Realnews ο Τούρκος λοχαγός Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσί, μέσω του δικηγόρου του, Όμηρου Ζέλιου.

Ενώ αναμένεται η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου και για τους άλλους 7 αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας, όλοι σημειώνουν

μέσω του κ. Ζέλιου ότι «δεν θέλουν να γίνουν οι ζωές τους αντικείμενο πολιτικών και διπλωματικών παιχνιδιών».

Παλαιότερα, o ίδιος ο Οζκαϊνακτσί είχε δηλώσει στη Realnews: «Το μόνο που θα ήθελα είναι να ξαναζήσω μαζί με την οικογένειά μου οπουδήποτε, ακόμα και στο φεγγάρι, αλλά όχι στην Τουρκία».

Στο μεταξύ, η Realnews φέρνει στη δημοσιότητα το υπόμνημα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας με το οποίο ζητει να ακυρωθεί η απόφαση που παρέχει άσυλο στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου. Όπως φαίνεται ο υπουργός υιοθετεί πλήρως το σκεπτικό της Τουρκίας, όπως αυτό αποτυπώθηκε στο αίτημά της για την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών.

Στο αίτημα αναστολής προς το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, που αποκαλύπτει η Realnews, αφού αποδέχεται πλήρως ότι οι εν λόγω αξιωματικοί συμμετείχαν στο πραξικόπημα, χαρακτηρίζει την απόφαση για την παροχή ασύλου «αναιτιολόγητη, αντιφατική, με πλημμελή αιτιολογία», υποστηρίζοντας ότι «εκδόθηκε κατά παράβαση του νόμου».

Σημειώνει, μάλιστα, εκφράζοντας συνάμα και τη βεβαιότητα ότι «η εν λόγω αίτηση ακυρώσεώς μας είναι προδήλως βάσιμη και θα γίνει μετά βεβαιότητος δεκτή…», πως «η αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης είναι επιβεβλημένη για λόγους δημοσίου συμφέροντος, εθνικής ασφάλειας και δημόσιας τάξης, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη υπόθεση του αιτούντος αφορά ευθέως τις διεθνείς σχέσεις και υποχρεώσεις της χώρας, οι οποίες μετά βεβαιότητος πρόκειται να διαταραχθούν, όπως προκύπτει από πρόσφατες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων της Τουρκίας».

Πηγή: Realnews

The post Τούρκος λοχαγός: Δεν θα γίνω αντικείμενο πολιτικών παιχνιδιών appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα