Τούρκοι της Γερμανίας φοβούνται τον Ερντογάν – Ζητούν πολιτικό άσυλο

10:46 23/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Οι Τούρκοι της Γερμανίας ανησυχούν για τις εξελίξεις στην πατρίδα τους καθώς φοβούνται ότι στο πλαίσιο των διώξεων στην Τουρκία, το… χέρι του Έρντογάν θα φθάσει και σ’ αυτούς και θα απαιτήσει την έκδοσή τους. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς ζητούν πολιτικό άσυλο για να γλυτώσουν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες γερμανικές αρχές, το 75% των Τούρκων που ζητούν πολιτικό άσυλο κατάγεται από κουρδικές επαρχίες.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία που μετέδωσε προ μηνών το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας του,

είχε κατηγορήσει ευθέως τη Γερμανία για παροχή προστασίας σε τρομοκράτες. «Εσείς στη Γερμανία υποστηρίζετε την τρομοκρατία και αυτό θα σας γίνει μπούμερανγκ, είναι θέμα χρόνου να χτυπήσει κι εσάς η τρομοκρατία. Εμείς ανησυχούμε γιατί η Γερμανία προστατεύει εδώ και δεκαετίες τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK και το DHKPC, ενώ τώρα έγινε και στέκι της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETÖ)» έλεγε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Μία ολόκληρη χώρα ως «άνδρο τρομοκρατών»; Κάπως έτσι θέλει να παρουσιάζει τη Γερμανία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως γράφει η Deutsche Welle. Για τους Γερμανούς η περιγραφή φαντάζει αλλοπρόσαλλη, αλλά για τους Τούρκους που διαμένουν στη Γερμανία ενέχει και μία απειλή: πολλοί φοβούνται ότι η Άγκυρα, επικαλούμενη την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου ή άλλες «ανατρεπτικές» δραστηριότητες, θα μπορούσε να ζητήσει την έκδοσή τους από τις γερμανικές αρχές ή να ακυρώσει τα διαβατήριά τους. Δεν είναι λίγοι πλέον εκείνοι που ζητούν άσυλο στη Γερμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα