Τουρκική υπηκοότητα δίνει ο Ερντογάν σε… μερικούς εργαζόμενους πρόσφυγες

14:01 11/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Επαναλαμβάνει τις φήμες που θέλουν την τουρκική κυβέρνηση να δίνει υπηκοότητα σε πρόσφυγες ανάλογα με το επάγγελμα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία του χθες σε κυβερνήτες στην τουρκική περιφέρεια, ο Ερντογάν επεσήμανε την ανάγκη λήψης μέτρων για τους πρόσφυγες στην Τουρκία.

«Σήμερα φιλοξενούμε πάνω από τρία εκατομμύρια Σύρους και Ιρακινούς. Αυτή η κατάσταση, που ήταν αναμενόμενη για μια μικρή περίοδο στην αρχή, απαιτούσε πιο δραστικά μέτρα με την πάροδο του χρόνου. Μεταξύ αυτών των ανθρώπων υπάρχουν πολλοί που μπορούν να συνεισφέρουν

σοβαρά στη χώρα μας». επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ώστε να δώσουν «την τουρκική υπηκοότητα σε μερικούς εργαζομένους Σύρους και Ιρακινούς πρόσφυγες μαζί με τις οικογένειές τους».

Επιπλέον, μίλησε και για τις τρομοκρατικές επιθέσεις, λέγοντας: «Η Τουρκία δέχεται μεγάλη επίθεση από το εσωτερικό και το εξωτερικό. Αυτές οι επιθέσεις δεν γίνονται επειδή είμαστε μια αδύναμη χώρα. Αυτές οι επιθέσεις γίνονται επειδή είμαστε μια ισχυρή και δυνατή χώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα