Τουρκία: Συνελήφθη διευθυντής ιστοσελίδας επειδή αμφισβήτησε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

17:06 20/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης τα ξημέρωματα οι Αρχές συνέλαβαν τον διευθυντή ιστοσελίδας που συνδέεται με τα συνδικάτα, Sendika.org, επειδή το κεντρικό άρθρο αμφισβητεί τη νομιμότητα του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.

Αμέσως μετά τη σύλληψη

του Αλί Εργκίν Ντερμιρχάν, οι συντάκτες της ιστοσελίδας προχώρησαν σε ένα κείμενο καταγγελία υπό τον τιτλο «Το ναι δεν είναι νόμιμο. Η Sendika.org δεν θα παραιτηθεί» το άρθρο επισημαίνει πως «το 50% απατείται για ένα αποτέλεσμα σύμφωνα με τον γενικό κανόνα δικαίου, όπως ορίζουν οι βασικές δημοκρατικές αξίες. Το Ναι δεν είναι έγκυρο αποτέλεσμα. Ο φασισμός είναι η πιο νόμιμη ιστορική πράξη και σήμερα, με τη λογοκρισία μας, την κάμερά μας, το πληκτολόγιό μας μπορούσε να σταθούμε στο τραπέζι και στον δρόμο. Όποια κι αν είναι η αλήθεια, θα συνεχίσουμε να γράφουμε, να μιλάμε και όχι να επιδεικνύουμε, να αντανακλάμε τη λαϊκή απαίτηση… δεν θα παραιτηθούμε από το να φωνάζουμε για τον λαό» γράφουν κάνοντας λόγο για παράνομη κυβέρνηση του παλατιού αλλά και για το παράνομο καθεστώς ενός σφετεριστή που έχει στο χέρι το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο.

Ο Ντεμιρχάν κατηγορείται για «διοργάνωση διαμαρτυριών στα κοινωνικά δίκτυα με στόχο να φανεί μη νόμιμο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», καθώς και για υποκίνηση μίσους αλλά και εξύβριση ενός εκπροσώπου του κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα