Το Μέγαρο Ηλυσίων επιλέγει τους δημοσιογράφους – Έξαλλα τα γαλλικά Μέσα (BINTEO)

15:01 19/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Με επιστολή τους Γάλλοι δημοσιογράφοι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους από την απόφαση του Μακρόν να επιλέγει ο ίδιος και η κυβέρνησή του τους εκπροσώπους του Τύπου που θα καλύπτουν το κυβερνητικό έργο. Όπως επισημαίνουν, δεν είναι «δουλειά» του Μεγάρου των Ηλυσίων να επιλέγει αυτούς που θα καλύπτουν το ρεπορτάζ της κυβέρνησης.

«Κύριε πρόεδρε, δεν είναι θέμα του προέδρου της Γαλλίας να αποφασίζει για τους δημοσιογράφους που θα καλύπτουν την κυβέρνηση. Αυτή είναι επιλογή των εκδοτών και της διεύθυνσης της καναλιών…»

αναφέρεται στην ανοικτή επιστολή που υπογράφουν επικεφαλής Μέσων ανάμεσα στα οποία είναι το Γαλλικό Πρακτορείο AFP, BFM TV, Les Echos, Europe 1, Le Figaro, Rédaction nationale de France 3, Libération», JT, Mediapart, Le Monde, RFI RMC, RTL, Télérama, TF1.

Συγκεκριμένα, η επιστολή φέρει των υπογραφή των Jean-Philippe Baille, διευθυντή του RTL, Frédéric Barreyre, διευθυντή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Γαλλίας, Luc Bronner, διευθυντή της «Le Μonde», Christophe Deloire, Γενικό Γραμματέα των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα, Duillaume Dubois, διευθυντή της «L’Express», Νάσιρα Ελ Μόαντμεντ, διευθύντρια του blog «Bondy», Jean-Marc Four, επικεφαλής της «Inter», Johan Hufnagel, διευθυντή των εκδόσεων της «Libération», Laurent Joffrin, διευθυντή της Libération, Eric Kervellec,Edwy Plenel, διευθυντή της «Mediapart» και Alexis Brézet, διευθυντή των εκδόσεων της «Le Figaro».

Keywords
Τυχαία Θέματα