Τι ανακάλυψε η ΕΛΑΣ στο σπίτι του ληστή της Γεωπονικής Σχολής

09:52 12/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Ατζέντα με ιδιόχειρες σημειώσεις, σχεδιαγράμματα, ονοματεπώνυμα, κωδικοποιημένα ονόματα, όπως επίσης τηλεφωνικοί αριθμοί και διευθύνσεις κατοικιών εντοπίστηκε στο σπίτι του 25χρονου ληστή στη Γεωπονική Σχολή κι εκεί η ΕΛΑΣ επικεντρώνει τις έρευνές της.

Τα ευρήματα τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής τα διαβίβασαν σε αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, προκειμένου να τα ερευνήσουν περαιτέρω. Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», έχουν ζητηθεί από την πρυτανεία του Πανεπιστημίου οι κατάλογοι των φοιτητών

που φοιτούν στη σχολή, προκειμένου να ερευνηθεί το ενδεχόμενο ο ασύλληπτος συνεργός να σχετίζεται με το πανεπιστήμιο, αλλά και τον εντοπισμό τυχόν υπόπτων για πιθανή πληροφόρηση των δραστών σχετικά με τη διενέργεια χρηματαποστολών για τον ανεφοδιασμό του ΑΤΜ.

Επιπλέον, ερευνώνται οι τρεις περιπτώσεις ληστειών χρηματαποστολών κατά τον ανεφοδιασμό ΑΤΜ, που έγιναν το 2015 και 2016, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, με συνολική λεία περίπου 150.000 ευρώ, καθώς δεν αποκλείεται οι υποθέσεις να συνδέονται.

Στο σπίτι του 25χρονου βρέθηκε και ένα δελτίο ταυτότητας με τα δικά του στοιχεία για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή το 2010, ενώ διαπιστώθηκε ότι για το σκούτερ μάρκας Aprillia είχε δηλωθεί κλοπή στις 24 Απριλίου 2017 στο Τμήμα Ασφαλείας Πετραλώνων και ερευνάται το ενδεχόμενο η περιοχή να σχετίζεται με τον ασύλληπτο δράστη.

Όσον αφορά στα αντικείμενα που είχε ο 25χρονος στο σακίδιο πλάτης κατά τη σύλληψή του, τα οποία ενδεχομένως ξεπερνούν την ποινική διάσταση, εντοπίστηκαν, πέρα από το πιστόλι μάρκας Zastava και την άδεια κασετίνα, ένα μπουκάλι νερού με χλωρίνη, πιθανόν για το «σβήσιμο» αποτυπωμάτων.

Ακόμη είχε στην κατοχή του ένα παλιό κινητό τηλέφωνο, στο οποίο γίνεται ανάσυρση δεδομένων και έχει ζητηθεί άρση απορρήτου των επικοινωνιών.

Σχετικά με τον δεύτερο δράστη που διαφεύγει, μία καθαρίστρια υπέδειξε στους αστυνομικούς ένα όπλο μέσα σε καλάθι απορριμμάτων τουαλέτας στο απέναντι κτίριο από αυτό που έγινε η ληστεία. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», εκτός από το πιστόλι, βρέθηκε ένα ακόμη παλιό κινητό τηλέφωνο με βγαλμένη την μπαταρία, μια βαριοπούλα (για το σπάσιμο κασετίνας χρημάτων), ένα καπέλο, ένα κατσαβίδι, μία μπλούζα, μία γεμιστήρα και σφαίρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα