Θρίαμβος Πετρούνια στα ετήσια βραβεία της UEG

17:29 15/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Θριαμβευτικός ήταν ο απολογισμός των ελληνικών χρωμάτων στα ετήσια βραβεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), καθώς ο πρωταθλητής της ενόργανης Λευτέρης Πετρούνιας επικράτησε σε δύο κατηγορίες και η ομάδα Γυμναστικής για Όλους της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων σε άλλη μία!

Η ψηφοφορία του κοινού διεξήχθη μέσω του δικτυακού τόπου της UEG και ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας (15/01). Ο Πετρούνιας ήταν ο νικητής στην κατηγορία του Ευρωπαίου Αθλητή της Χρονιάς (“Male Gymnast of the

Year”), όπου συγκέντρωσε 5.277 ψήφους και ποσοστό 61%, αφήνοντας πολύ πίσω σε προτιμήσεις τους υπόλοιπους υποψήφιους.

Ούτε ο Ρουμάνος θρύλος της ενόργανης Μάριαν Ντραγκουλέσκου (2ος με 2.545 ψήφους και ποσοστό 29%), ούτε κανείς άλλος μπόρεσε να αμφισβητήσει την κυριαρχία του «άρχοντα των κρίκων», στον οποίο το κοινό αναγνώρισε την αήττητη πορεία σε όλους τους αγώνες του 2017.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ζευγάρωσε τα βραβεία του με μια ακόμα πιο εντυπωσιακή επικράτηση στην κατηγορία της Κορυφαίας Εμφάνισης της Χρονιάς (“Outstanding Performance of the Year”): με 7.798 ψήφους και το σαρωτικό ποσοστό 87% επί του συνόλου, ήταν ασυναγώνιστος και σε αυτή την κατηγορία, στην οποία είχε προταθεί για το μοναδικό μέσα στον 21ο αιώνα κατόρθωμα της κατάκτησης τριών διαδοχικών ευρωπαϊκών τίτλων στους κρίκους.

Τον ελληνικό θρίαμβο ολοκλήρωσε η ομάδα Γυμναστικής για Όλους της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων, κερδίζοντας πανηγυρικά το έπαθλο στην κατηγορία της Κορυφαίας Ομάδας της Χρονιάς (“Team of the Year”), με 1.703 ψήφους και ποσοστό 58%.

Οι «λύκοι» της Ολυμπίας Δραγούνη επιβραβεύθηκαν από τους φιλάθλους για τον θρίαμβό τους στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα “World Gym For Life Challenge”, όπου είχαν κατακτήσει το Τρόπαιο «Μπρούνο Γκράντι» παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα με θέμα “Τhe Wolves And The Moon”.

Το ίδιο πρόγραμμα επιλέχθηκε και από την Ε.Ο.Ε. για να πλαισιώσει την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πιεονγκτσάνγκ 2018».

Με δεδομένο ότι τα βραβεία της UEG διοργανώνονται για πρώτη χρονιά, η διαδικασία απονομής των επάθλων στους νικητές θα καθοριστεί κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου προεδρείου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, το τριήμερο 18-20 Ιανουαρίου στη Λοζάνη.

Πηγή: naftemporiki.gr

The post Θρίαμβος Πετρούνια στα ετήσια βραβεία της UEG appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα