«Θα με αφήσετε να μιλήσω, κύριε Χατζηνικολάου, εσείς που είστε περισσότερο θρησκευόμενος»;

21:22 25/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο Νίκος Χατζηνικολάου εκνεύρισε τον Αλέξη Τσίπρα σε αρκετά σημεία της συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο του Αντέννα.

Την πρώτη φορά στο ξεκίνημα της συζήτησης, όταν τού διάβασε παλαιότερη δήλωσή του στην οποία δεσμευόταν ότι δεν πρόκειται να νομοθετήσει από τώρα μέτρα, τα οποία θα εφαρμοστούν το 2019 και το 20120. Στην απάντησή του προσπάθησε να πει ότι δεν είχε αναφέρει ακριβώς αυτό, με αποτέλεσμα ο δημοσιογράφος να επιμείνει σε αυστηρό τόνο, διότι είχε μπροστά του το ακριβές απόσπασμα της δήλωσης.

Τη

δεύτερη φορά, όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου επέμεινε ότι τα όποια θετικά αντίμετρα υπάρξουν, θα ισχύσουν για άλλους από εκείνους που θα πλήξουν τα αρνητικά μέτρα, όπως η μείωση των συντάξεων. «Τι να πουν στους συνταξιούχους τα σχολικά γεύματα;» ρώτησε, διακόπτοντας τον πρωθυπουργό, με αποτέλεσμα εκείνος να απαντήσει θυμωμένα «Θα με αφήσετε να μιλήσω»;

Την τρίτη φορά, όταν ο δημοσιογράφος μιλούσε για την παρατεινόμενη ύφεση και την αδυναμία πολλών Ελλήνων να αγοράσουν βασικά είδη διατροφής και γάλα για τα παιδιά τους. «Το πρώτο τρίμηνο του 2017 θα κλείσει με αρνητικό πρόσημο, όπως έκλεισε και το 2016», είπε. Και ο Αλέξης Τσίπρας πήρε «φωτιά». «Ας πούμε και καμιά θετική είδηση κύριε Χατζηνικολάου», αντέδρασε. «Το 2016 έκλεισε θετικά έστω και λίγο, ο,ο5%. Επίσης, θα έρθουν πάνω από 30 εκατομύρια τουρίστες φέτος. Το δε Πάσχα υπήρξε η μεγαλύτερη έξοδος εκδρομέων, των τελευταίων ετών».

Και την τέταρτη φορά, όταν τον ρώτησε πολλές φορές: «γιατί έπρεπε να υπάρξει τόσο μεγάλο πλεόνασμα (4,2%), όταν οι δανειστές θα ήταν ικανοποιημένοι με 0,5%; Αυτά τα πολλά δισ ευρώ έλειψαν από την πραγματική οικονομία που στενάζει». Και ο πρωθυπουργός απάντησε «κάντε το σταυρό σας, που είναι τόσο μεγάλο». Και πρόσθεσε: «Εσείς που είστε περισσότερο θρησκευόμενος από εμένα».

«Εγώ είμαι, αλλά εσείς είστε;» αναρωτήθηκε γελώντας ο δημοσιογράφος.

Keywords
Τυχαία Θέματα