Ταχύρυθμα μαθήματα ανατροφής γιου-επιβήτορα και κόρης-νύφης…

15:34 1/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Μαμαδοπαρέα, με παιδιά μεταξύ 16 και 20 ετών, κουβεντιάζει για την ερωτική ζωή των βλασταριών τους.

«Εμένα ο γιος μου, βγήκε μονογαμικός«, σχολιάζει η μάνα νούμερο ένα για το 20χρονο μοναχοπαίδι της, με ένα κρυφό καμάρι στην φωνή της.

«Εσύ φταις«, την κατακεραυνώνει η μάνα νούμερο δύο, μητέρα μιας κόρης 16 κι ενός γιου 18 χρονών.

«Τι εννοείς φταίει;» αντιδρά η νούμερο τρία, κοριτσομάνα.

«Φταίει αγάπη μου! Είναι φανερό ότι κάποιο λάθος

έκανε στην ανατροφή του παιδιού της και βγήκε μονογαμικό. Αγόρι και μονογαμικό; Πού ακούστηκε; Ο άντρας πρέπει να έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα, αλλιώς είναι ένας βουτυρομπεμπές που από το βρακί της μάνας του, μπαίνει στο βρακί της γυναίκας του«.

«Μα τι αρρωστημένες απόψεις είναι αυτές;« αναρωτιέται η «ένοχη» μάνα του μονογαμικού. «Άσε που όταν ένας άντρας έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος από κεκτημένη ταχύτητα να συνεχίσει να τα κάνει και σαν οικογενειάρχης. Κι αυτό οδηγεί, μαθηματικά, στη δυστυχία ή και τη μοναξιά«.

«Τι ακούνε τα αυτιά μου και δεν σηκώνονται να φύγουν; Ξέρεις εσύ άντρα να είναι δυστυχισμένος, επειδή έχει πολλές γκόμενες στη ζωή του; Άσε μας καλή μου με αυτά τα φιλοσοφημένα. Αυτά μας φάγανε«, εξανίσταται η μητέρα νούμερο δύο.

«Εγώ πάντως ξέρω γυναίκες που είναι δυστυχισμένες στο πλευρό τέτοιων αντρών. Και επειδή εμείς οι δυο έχουμε και κορίτσια, πώς θα αισθανόσουν αν η κόρη σου παντρευόταν έναν άντρα με πολλά χιλιόμετρα που θα παρέμενε λάτρης των πολλαπλών διαδρομών και μετά τον γάμο τους;» παρεμβαίνει εμφανώς αγανακτισμένη η νούμερο τρία.

Η σιωπή που σκεπάζει την ομήγυρη, είναι ενδεικτική της απάντησης που θα ακολουθήσει.

«Τι σχέση έχει η κόρη μου στην κουβέντα μας; Αν είναι ξύπνια και έχει πάρει τα μαθήματα που της έδωσα μεγαλώνοντάς την, θα βρει εναν καλόβολο, μονογαμικό βουτυρομπεμπέ να περάσει ζάχαρη. Αν θέλει τον άτακτο, κακό του κεφαλιού της. Και στην τελική, αν σε όλα τα άλλα του είναι σωστός και της εξασφαλίζει μια καλή ζωή, ας κάνει λίγο και τη χαζή. Οι γιαγιάδες μας που ζούσαν έτσι, χαμένες βγήκαν; Αυτό που πρέπει να ξέρει μια γυναίκα είναι ότι ο προορισμός της είναι το νυφικό κι αυτά τα μοντέρνα που λένε για καριέρες και ελευθερίες, είναι για να περνάει η ώρα μας«.

Τι να σχολιάσω εγώ; Μια ευχή μόνο να κάνω: να πάψουν κάποτε οι γονείς, μανάδες και πατεράδες, να παράγουν δυστυχία… Θηλυκού και αρσενικού γένους…

Πηγή: thisismarias

Follow me on Facebook

Keywords
Τυχαία Θέματα