Συρία: Νεκρός ο τζιχαντιστής που σχεδίασε το μακελειό στο Reina σε αμερικανική επιδρομή

21:50 21/4/2017 - Πηγή: Aixmi

«Στενός συνεργάτης» του ηγέτη του ISIS Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι σκοτώθηκε σε μια επιδρομή των αμερικανικών δυναέμων στο έδαφος της Συρίας στις 6 Απριλίου, όπως ανακοινώθηκε μόλςι σήμερα από το Γενικό Επιτελείο.
Μάλιστα η επιδρομή έγινε στοχευμένα για αυτόν για τον ρόλο που έπαιξε στον σχεδιασμό του μακελειού στο nightclub Reina στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Ο

«Abdurakhmon Uzbeki, υψηλόβαθμο στέλεχος του ISIS σκοτώθηκε από αμερικανικές δυνάμεις κοντά στην Αl Mayadin στη Συρία σε μια ειδική επιχείρηση για τονε ντοπισμό του, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Επιτελείου John Thomas.

Η Al Mayadin βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή τυο Ευφράτη.

Ο Thomas περιέγραψε τον Uzbeki σαν τον στενό συνεργάτη του al-Baghdadi ο οποίος είναι γνωστός για τις διασυνδέσεις μαζί του. Ο θάνατος του ήταν γνωστός εδώ και δύο εβδομάδες είπε. Επίσης ο Uzbeki έπαιζε καίριο ρόλο στην «εξαγωγή» της τρομοκρατικής δράσης των τζιχαντιστών και συνδέεται απευθείας με το μακελειό της κωνσταντινούπολης την Πρωτοχρονιά

Επιπλέον ο εκπρόσωπος του Επιτελείου περιέγραψε τις επιδρομές των αμερικανικών δυνάμεων στο συριακό έδαφος ως επιχείρηση εξόντωσης του συγεκκριμένου.

Keywords
Τυχαία Θέματα