Συρανό: Ρεσιτάλ ερμηνείας από τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο

14:51 28/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Βρίσκομαι στην Καβάλα, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, τέτοια εποχή για τις καλοκαιρινές μου διακοπές. Όταν έρχομαι εδώ, νιώθω απόλυτη ευτυχία καθώς είμαι κοντά στην οικογένειά μου. Είμαι και τυχερή γιατί κάθε χρόνο, έρχονται στο Θέατρο Φιλίππων οι περισσότερες παραστάσεις. Κάποιες αυτές τις έχω δει, και πηγαίνω να τις ξαναδώ. Πάντα με μάγευε το θέατρο, κι ευγνωμονώ το Θεό που το

τελευταίο διάστημα παρακολουθώ μαθήματα σε δραματική σχολή.

Φέτος λοιπόν η πρώτη παράσταση που είδα, ήταν ο Συρανό Ντε Μπερζεράκ με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Δήμητρα Ματσούκα στο ρόλο της Ρωξάνης. Είναι η δεύτερη φορά που το παρακολουθώ μιας, και η πρώτη ήταν στο Παλλάς, με τη Σμαράγδα Καρύδη και τον Όμηρο Πουλάκη. Είχα συγκινηθεί τόσο πολύ θυμάμαι που είπα ότι δε ξαναπήγαινα να το δω. Ποτέ μη λες ποτέ, όμως!

Όχι μόνο πήγα φέτος, αλλά τα δάκρυα δεν μπορούσα να τα συγκρατήσω και έφευγαν με το ελαφρύ καλοκαιρινό αεράκι. Ο Συρανό, που θυμίζει τη μύτη του Πινόκιο, είναι ένας ξεχωριστός, πολυτάλαντος άνθρωπος, τρυφερός, αστείος, ποιητής, δεινός ξιφομάχος και κατ’ εξοχήν τραγικό πρόσωπο, που θα παραδεχτεί τον μεγάλο του έρωτα για την εξαδέλφη του Ρωξάνη, μόνο λίγο προτού χάσει τη μάχη για τη ζωή.
Δε χρειάζεται να είναι κανείς όμορφος για να κερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του. Η ψυχή και η δύναμή της, είναι ισχυρότερη από το σώμα. Μία η φιλοδοξία του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου μετά το τέλος και αυτής της σεζόν στο Συρανό. «Όταν βλέπουμε μεγάλη μύτη, να μην λέμε, σαν του Πινόκιο, αλλά σαν του Συρανό» έχει αναφέρει με νόημα.

Έρωτας, αγάπη, αυτοθυσία και η αξία της φιλίας στο προσκήνιο. Επι σκηνής, ξιφασκίες, χορός, μουσική και ένα κείμενο με ισχυρό λόγο που σε καθηλώνει.

Η μεγάλη επιτυχία που μονοπώλησε δύο θεατρικές περιόδους και γνώρισε την ανταπόκριση κοινού και κριτικών, η ηρωική κωμωδία του Εντμόν Ροστάν «Συρανό ντε Μπερζεράκ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα ταξιδεύει σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας για την καλοκαιρινή περίοδο. Ένα από τα πιο συναρπαστικά και δημοφιλή έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για κινηματογραφικές ταινίες, έργα όπερας και μπαλέτου, μουσικές συνθέσεις, ακόμη και σειρές κόμικ, ζωντανεύει ξανά σε μια παράσταση που σημείωσε τεράστια επιτυχία με ρεκόρ εισιτηρίων στην Αθήνα.«Ο ήρωας του έργου ο Συρανό είναι ένας ποιητής αλλά και σπουδαίος ηθοποιός. Μοναδικός στην τέχνη της ποίησης και της υπόκρισης γοητεύει με την ποιητική του μαεστρία που αναβλύζει αβίαστα από μέσα του, γεμάτος πάθος για ζωή και έρωτα» τονίζει ο Βασίλης Κακλέας. «Η εμπειρία του ανεβάσματος του «Συρανό» είναι συναρπαστική» καταλήγει ο σκηνοθέτης.

Η Δήμητρα Ματσούκα, με την υπέροχη γλυκιά φωνή που σε ταξιδεύει, είναι άψογη στο ρόλο της Ρωξάνης. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας με ένα κοινό να σηκώνεται όρθιο και να τον χειροκροτεί για πολλή ώρα!

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Δήμητρα Ματσούκα, Γιώργος Παπαγεωργίου, Κώστας Μπερικόπουλος, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Στέλιος Ξανθουδάκης, Θάνος Κοντογιώργης, Αγγελική Τρομπούκη, Στράτος Τρογκάνης, Λάμπρος Κτεναβός, Θάνος Μπίρκος, Κωστής Μπούντας, Αλέξιος Φουσέκης
Βιολί επι σκηνής, στις μουσικές της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, παίζει η Βασιλική Μαζαράκη.

Όπου και να είστε διακοπές και δείτε ότι ο Συρανό επισκέπτεται την πόλη ή το νησί σας, μην το χάσετε. Είναι από τις παραστάσεις που μετά το τέλος της θα σε αφήσουν άπλετο χρόνο για να αναρωτηθείς και να μάθεις τι εστί πραγματικός έρωτας….

Keywords
Τυχαία Θέματα