Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τον μακελάρη του «Reina» στην Πόλη (ΒΙΝΤΕΟ)

09:59 3/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Σπιθαμή προς σπιθαμή ερευνούν την Κωνσταντινούπολη αλλά και την Προύσα οι Αρχές που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του μακελάρη του κλαμπ Reina το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις σε διάφορα σημεία της Πόλης από ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας και ύστερα από καταγγελίες

πολιτών ότι είδαν τον δράστη, ενώ οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο του δράστη από selfie που είχε βγάλει ο ίδιος στην πλατεία Ταξίμ.

Η μεγαλύτερη από τις επιχειρήσεις έγινε στην περιοχή του Ζεϊτίνμπουρνου σε διάφορα σπίτια που διαμένουν πρόσφυγες και φίλα προσκείμενοι στο Ισλαμικό Κράτος. Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν και ελικόπτερα της αστυνομίας. Έγιναν προσαγωγές ατόμων με τα οποία είχε έλθει σε επαφή ο δολοφόνος του Ορτάκιοϊ.

#BREAKING İstanbul gunman's selfie video is released by Turkish media. He is seen in Taksim Square pic.twitter.com/t2yeYGwbnM

— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) January 2, 2017

Σύμφωνα με πληροφορίες, πλέον η ταυτότητα του δράστη είναι γνωστή και φέρεται αυτός να ήρθε στο Ικόνιο τον Νοέμβριο του 2016 από τη Συρία. Μάλιστα, για να μην προκαλέσει υποψίες έφερε μαζί του και τη σύζυγο με τα δυο του παιδιά για κάλυψη. Η οικογένεια του φερόμενου ως δράστη είναι μεταξύ των προσαχθέντων.

Από τις κάμερες ασφαλείας εντόπισαν την πορεία του δράστη πρoς το κλαμπ, όπου φαίνεται να πήγε με ταξί που σταμάτησε από την περιοχή Ζεϊτίνμπουρνου περίπου τα μεσάνυχτα. Έφτασε κοντά στο κέντρο περίπου στις 1:15 ώρα Τουρκίας, περπάτησε μια απόσταση τριών λεπτών και μπήκε μέσα στο «Reina», πυροβολώντας. Αυτός είναι ο τρόπος εισόδου που χρησιμοποιούν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους όταν εισέρχονται σε χώρους με πολύ κόσμο, σύμφωνα με τις Αρχές.

Turkish police reportedly closed a neighborhood and attempting to storm building Istanbul nightclub attacker believed to be in there #Turkey pic.twitter.com/VUvHJylKcR

— Rami (@RamiAILoIah) January 2, 2017

Επίσης, από τα ευρήματα διαπιστώθηκε ότι είχε κολλήσει με ταινία τους γεμιστήρες ανά δύο για να ελαχιστοποιήσει τον χρόνο αλλαγής τους όταν άδειαζαν, κάτι που κάνουν οι ειδικές δυνάμεις. Επίσης από τους κάλυκες που βρέθηκαν διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποίησε διατρητικές σφαίρες, οι οποίες από μικρή απόσταση μπορούν να διαπεράσουν δύο ή και τρία ανθρώπινα σώματα αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων. Σύμφωνα με στοιχεία της εγκληματολογικής έκθεσης κάποια από θύματα ο δράστης τα είχε πυροβολήσει από πολύ κοντινή απόσταση, ενώ πυροβολούσε στα κεφάλια ακόμη και εκείνους που είχαν πέσει στο πάτωμα τραυματίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα