Στους δρόμους και στις πλατείες ξενύχτησαν οι κάτοικοι των Ιωαννίνων

10:40 16/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Στους δρόμους και τις πλατείες βγήκαν οι κάτοικοι των Ιωαννίνων μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 11.10 το βράδυ.

Το βίντεο είναι τραβηγμένο από το epirusgate στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, με τους περισσότερους κάτοικους να ξενυχτάνε στους δρόμους.

Ο σεισμός

ήταν διάρκειας 30 δευτερολέπτων και έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.
Από τις 03.30 τα ξημερώματα οι κάτοικοι των Ιωαννίνων έχουν βγει στους δρόμους και τις πλατείες καθώς η έντονη σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται και μάλιστα με ισχυρές δονήσεις. Οι μετασεισμικές δονήσεις κυμαίνονται από τους 4,4 ως και τους 4,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Στους δρόμους της πόλης έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα καθώς οι περισσότερες οικογένειες έχουν βάλει τα παιδιά τους στα αυτοκίνητα και κατευθύνονται στην παραλίμνια περιοχή.

Από τον ισχυρό σεισμό σημειώθηκαν κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στον δρόμο προς την Πράμαντα,στη θέση Στεφάνια Πλάκας. Εκεί μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων δίνουν μάχη για για να καταφέρνουν να ανοίξουν το δρόμο. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο epirusgate ο αντιδήμαρχος Β.Τζουμέρκων Νίκος Βαίτσης,ο δρόμος θα ανοίξει σύντομα.

Πηγή: epirusgate.blogspot.com

Keywords
Τυχαία Θέματα