Στους δρόμους εναντίον του Τραμπ σε Ευρώπη και ΗΠΑ (BINTEO-ΕΙΚΟΝΕΣ)

11:36 5/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Παρίσι, Βαρκελώνη, Βερολίνο, Λονδίνο… Ουάσινγκτον, Μαϊάμι, Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη… Από Ευρώπη σε ΗΠΑ και τούμπαλιν χιλιάδες κόσμου διαδηλώνουν στους δρόμους σε μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις εναντίον του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Τραμπ.

Περισσότερα από 10.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ και πραγματοποίησαν πορεία προς

την πλατεία Τραφάλγκαρ. Στα χέρια τους κρατούσαν πανό που έγραφαν «Όχι στον ρατσισμό!», «Όχι στον Τραμπ!», «Ο Τραμπ στα σκουπίδια!». Μήνυμα έστειλε και ο ηγέτης των Εργατικών Τζον Κόρμπιν, ο οποίος αν και δεν μπορούσε να είναι παρών στη διαδήλωση έδωσε το στίγμα του κόμματός του.

I smell racist. #NoBanNoWall #nomuslimban pic.twitter.com/vRI76SZhJO

— *ste (@s_t_e) February 4, 2017

Στο Λονδίνο, αυτό που προκαλεί οργή στους Βρετανούς είναι ότι μετά τη συνάντησή της με τον Τραμπ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προσκάλεσε τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ στη Μ. Βρετανία, ενώ αναμένεται να συναντηθεί και με τη βασίλισσα. Μάλιστα, 1,8 εκατ. Βρετανοί υπέγραψαν διαδικτυακό αίτημα ώστε να αρθεί ο επίσημος χαρακτήρας της επίσκεψης του μεγιστάνα, ώστε να μην αναγκαστεί βάσει πρωτοκόλλου η βασίλισσα Ελισάβετ να υποδεχθεί στο Μπάκιγχαμ τον ακραίο ηγέτη.

Well said #nobannowall #paris #trump #fightback #lovetrumpshate (Photo credits: Alex Møbby)

A photo posted by magmousse (@magmousse) on Feb 4, 2017 at 8:22am PST

Στο Βερολίνο, περίπου 1.200 άτομα συγκεντρώθηκαν μπροστά στην πύλη του Βραδενμβούργου όπου βρίσκεται και η αμερικανική πρεσβεία όπου εξεδήλωσαν την αντίθεσή τους στο διάταγμα του Τραμπ.

Damn fucking straight!

A photo posted by Lauren Lee Smith (@leelaurensmith) on Feb 4, 2017 at 6:50am PST


Επιπλέον, στο Παρίσι χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ, ενώ στη Βαρκελώνη πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο αμερικανικό προξενείο.

#wearehereforlove

A video posted by Lauren Lee Smith (@leelaurensmith) on Feb 4, 2017 at 6:48am PST

Φυσικά δεν έμειναν πίσω και οι μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ που πλήττονται από το διάταγμα του προέδρου τους και διαδήλωσαν εναντίον του επιχαίροντας για το μπλόκο από τον ομοσπονδιακό δικαστή του Σιάτλ.

Rally at the US consulate in Barcelona to support #SanctuaryCities and say #NoBanNoWall! pic.twitter.com/bWb8S9F1fG

— BComú Global (@BComuGlobal) February 4, 2017

Stay somewhere else! #NoBanNoWall #nomuslimban #notmypresident

A video posted by Mike Chelen (@mikechelen) on Feb 4, 2017 at 11:52am PST

Stand Up! #Democracy

A video posted by Jeff McNabb (@jedicloned) on Feb 4, 2017 at 11:43am PST

Keywords
Τυχαία Θέματα