Στον Κριστιάνο Ρονάλντο η χρυσή μπάλα

22:03 12/12/2016 - Πηγή: Aixmi

O Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε νικητής στην ψηφοφορία για τη Χρυσή Μπάλα του 2016, όπως ανακοίνωσε επίσημα το περιοδικό «France Football».

Ο 31χρονος επιθετικός, ο οποίος μέσα σε λίγες εβδομάδες στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης τόσο με τη Ρεάλ Μαδρίτης όσο και με την εθνική Πορτογαλίας, υπήρξε το φαβορί της διαδικασίας και όπως αποδείχθηκε, συγκέντρωσε την πλειοψηφία των προτιμήσεων μεταξύ 173 δημοσιογράφων που συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

lang="en" dir="ltr">Video: Cristiano Jr. Ballon d'Or celebration pic.twitter.com/SloxlNYwDq

Real Madrid Info (@RMadridInfo) December 12, 2016

Ο Ρονάλντο συγκέντρωσε 745 ψήφους και επέστρεψε στην κορυφή όπου βρέθηκε για πρώτη φορά το 2008 και που κατέλαβε το 2013 και το 2014, όταν η διαδικασία συνδιοργανωνόταν με τη FIFA.

The Golden One pic.twitter.com/NjtmHii5TH

Real Madrid Info (@RMadridInfo) December 12, 2016

Από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα, ο αρχισκόρερ των «μερένγκες» έχει αγωνιστεί σε 55 αγώνες και έχει καταγράψει 51 γκολ, 17 ασίστ, 6 χατ τρικ, ενώ σε λίγες ημέρες διεκδικεί ακόμα ένα τρόπαιο, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Ο Ρονάλντο βρέθηκε σε ειδική αίθουσα από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου», από όπου μεταδόθηκε ζωντανά το γεγονός και παρέλαβε το βραβείο, με τον γιο του να πανηγυρίζει κάνοντας… dab!

Ballon d'or France Football 2016 winner : CRISTIANO RONALDO#ballondor pic.twitter.com/ECa0u3L6EK

France Football (@francefootball) December 12, 2016

Η ανακοίνωση της κατάταξης των 30 υποψηφίων βρίσκεται σε εξέλιξη. Από τα πλασαρίσματα που έχουν ανακοινωθεί, ξεχωρίζει ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς ο οποίος βρίσκεται στην 13η θέση με μόλις πέντε ψήφους, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν που βρίσκεται στην 9η μαζί με τον Πέπε με οκτώ ψήφους, ενώ ο Τζέιμι Βάρντι βρίσκεται μία θέση πιο ψηλά.

Πηγή: sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Blogs > Aixmi
Κριστιάνο Ρονάλντο,kristiano ronalnto