«Στο πορτοκαλί» όλη η χώρα για κίνδυνο πυρκαγιάς, 46 το τελευταίο 24ωρο

17:13 12/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Οι ισχυροί άνεμοι που αναμένονται από το μεσημέρι έχουν θέσει σε συναγερμό τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη την χώρα και κυρίως στη Δυτική Ελλάδα.

Το Σάββατο έχει χαρακτηριστεί «πορτοκαλί» αφού ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός.

Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, δίνει δείκτη κινδύνου 4 για τους νομούς Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και στα νησιά Κέρκυρα,

Κεφαλλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα και Ζάκυνθο.

Υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) προβλέπεται για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Κορινθίας, Μαγνησίας, Πιερίας, Ημαθίας, Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, ‘Αρτας, Αργολίδας και στα νησιά Κύθηρα, Κρήτη, Χίο, Σάμο, Ικαρία και στα Δωδεκάνησα.

Το τελευταίο 24ώρο εκδηλώθηκαν 46 δασικές πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων οι περισσότερες τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο.

Από Δυτική Ελλάδα και Θεσσαλία έχουν μετακινηθεί επιπλέον δυνάμεις για την πυρκαγιά στο Καταστάρι Ζακύνθου, η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη στην κορυφογραμμή του όρους Βραχίωνα

Για την πυρκαγιά στην περιοχή Σκαμνούλα στην Πρέβεζα, συνελήφθη ένας 52χρονος για πυρκαγιά από αμέλεια σε αγροτική έκταση, συνέπεια εκτέλεσης εργασιών με χρήση τροχού κοπής.

Οι δύο πυρκαγιές, που εισήλθαν χτες από την Αλβανία στις περιοχές Παλαμπάς και Λημέρι στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας, βρίσκονται σε εξέλιξη και επιχειρούν συνολικά 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Από την Πυροσβεστική υπενθυμίζεται στους πολίτες σε κάθε περίπτωση πυρκαγιάς ή έκτακτης ανάγκης να ειδοποιούν αμέσως στον αριθμό κλήσης 199.

Keywords
Τυχαία Θέματα