Στην Εντατική δύο παιδιά με ιλαρά – Στα 196 τα κρούσματα

09:27 29/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Στην Εντατική νοσηλεύονται δύο παιδιά από επιπλοκές από την ιλαρά. Το ένα από τα παιδιά εξεδήλωσε μία από τις σοβαρότερες επιπλοκές, που είναι η εγκεφαλίτιδα σύμφωνα με το in.gr, ενώ το άλλο παρουσιάζει μία πιο σπάνια επιπλοκή που οφείλεται σε βλάβη των εγκεφαλικών κυττάρων λόγω του ιού και εκδηλώνεται λίγα χρόνια μετά την προσβολή του ατόμου από τη νόσο.

Την προηγούμενη εβδομάδα άλλο ένα παιδί είχε νοσηλευθεί με εγκεφαλίτιδα, αλλά αντιμετωπίστηκε και επέστρεψε πλέον σπίτι του.

Στο

μεταξύ, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, 30 νέα κρούσματα ιλαράς προστέθηκαν την τελευταία εβδομάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 196. Πρόκειται κυρίως για Ελληνόπουλα, από κοινότητες Ρομά και άτομα από τον γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών, που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, δήλωσε ότι 350.000 παιδιά, ηλικίας από 15 μηνών έως τεσσάρων ετών, είναι ανεμβολίαστα και μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν γίνει 100.000 εμβολιασμοί MMR.

Keywords
Τυχαία Θέματα