Στην Αθήνα οι επικεφαλής των τριών θεσμών – Νέο θρίλερ με το ΔΝΤ

09:45 29/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Στην Αθήνα αναμένονται σήμερα οι επικεφαλής των θεσμών Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ) και Νίκολα Τζιαμαρόλι(ESΜ). Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του MEGA Μιχάλη Ιγνατίου, η Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), δεν θα ταξιδέψει για τη χώρα μας σήμερα αλλά ανέβαλε το ταξίδι της για την Πέμπτη.

Σήμερα, πάντως, αναμένεται να συνεχιστούν οι εργασίες των τεχνικών κλιμακίων που ξεκίνησαν χθες με την επίσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ χθες εκτιμούσαν ότι οι εργασίες των τεχνικών κλιμακίων αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως και την Παρασκευή και μόνο σε κάποια ειδική περίπτωση θα υπάρξει «follow up» το Σαββατοκύριακο.

Τονίζουν, παράλληλα, ότι στόχος και των δύο πλευρών είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία έως τις 20 Αυγούστου, αφού πρέπει να προηγηθεί και έγκριση από τα κοινοβούλια των κρατών – μελών της ΕΕ.

Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική»δεν αποκλείεται η τρόικα να βάλει στο τραπέζι όλα τα «καυτά» θέματα που ούτως ή άλλως παραμένουν ανοιχτά και αφορούν:

– Αλλαγές στο ασφαλιστικό, με μείωση των κύριων συντάξεων και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, κατάργηση του ΕΚΑΣ, κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

– Αλλαγές στα εργασιακά όπου έχει συμφωνηθεί να υπάρξει περαιτέρω ελαστικοποίηση της αγοράς με τη νομοθέτηση των ομαδικών απολύσεων και την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου.

– Κατάργηση των φορολογικών εξαιρέσεων με πρώτους τους αγρότες.

– Συμφωνία για ισοδύναμα μέτρα σχετικά με τη δικαστική απόφαση του ΣτΕ με την οποία χαρακτηρίζονται παράνομες οι περικοπές συντάξεων από το 2012.

– Αλλαγές στο Δημόσιο με το νέο μισθολόγιο ή την προσαρμογή των ειδικών μισθολογίων και τη συνέχιση του μέτρου της κινητικότητας και της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

– Εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ Ι για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και την προώθηση των αλλαγών με υιοθέτηση και της δεύτερης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ

– Δημιουργία του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων που θα έχει τη δέσμευση να δημιουργήσει έσοδα από αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ.

– Προώθηση της αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ και του υπολοίπου 10% από τον ΟΤΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα