Στα χέρια των Αρχών ο «εγκέφαλος» του μακελειού στο κλαμπ της Πόλης

13:23 14/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Στα χέρια των τουρκικών Αρχών έπεσε ο φερόμενος «εγκέφαλος» του μακελειού στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη το ξημέρωμα της Πρωτοχρονιάς που εκτελέστηκε από τον Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ.

Ένας Γάλλος πολίτης τουρκικής καταγωγής, με τα αρχικά του ονόματός του A.S., θεωρείται ο άνθρωπος που σχεδίασε την πολύνεκρη επίθεση, θεωρείται ο εντολέας του Μασαρίποφ, καθώς είχε νοικιάσει στο όνομά του το σπίτι όπου διέμενε ο

μακελάρης του Reina και τον βοήθησε να εκτελέσει το πολύνεκρο σχέδιό του. Ο A.S. είχε φτάσει στην Τουρκία από τη Γαλλία το 2009.

Ο Μασαρίποφ, στο μεταξύ, δηλώνει αμετανόητος και ζητεί ακόμη και να του επιβληθεί θανατική ποινή καθώς κατέθεσε τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια έπειτα από 25 ημέρες ανακρίσεων.

Ο μακελάρης ομολόγησε ότι είχε λάβει την εντολή να κάνει την επίθεση, το όπλο και τα αναγκαία χρήματα από έναν άλλο τρομοκράτη με κωδικό όνομα «Αμπού Τζιχάντ», φερόμενο αρχηγό του ISIS στη Συρία.

Είχε εκπαιδευτεί από τηνΤζιχάντ Τζαμαάτ, που είναι παρακλάδι των Ταλιμπάν, και τον Ιανουάριο του 2016 είχε εισέλθει στην Τουρκία από το Βαν μαζί με τη σύζυγό του και αργότερα είχε πάει στην Κωνσταντινούπολη για να μεταβεί στη Συρία.

Αφού ομολόγησε μία-μία τις επαφές που είχε με ηγετικά στελέχη του ISIS στη Συρία, είπε ότι μία εβδομάδα πριν από την επίθεση ο Αμπού Τζιχάντ του εξήγησε το σχέδιο της επίθεσης και αργότερα ένας μασκοφόρος του έφερε στο σπίτι ένα καλάσνικοφ, 6 γεμιστήρες και 3 βόμβες.

Keywords
Τυχαία Θέματα