Στα 247 τα θύματα του Εγκέλαδου στην κεντρική Ιταλία – Πολλά παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς (ΒΙΝΤΕΟ)

09:46 25/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Στους 247 ανέρχονται οι νεκροί από τον φονικό σεισμό των 6,2 Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της χώρας τα ξημερώματα. Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα, οι 200 νεκροί είναι μόνο στο Αματρίτσε θέλοντας να δέιξουν το μέγεθος της τραγωδίας στην περιφέρεια αυτή.

Οι τραυματίες είναι περίπου 400, ενώ καθώς υπάρχουν ακόμη πολλοί εγκλωβισμένοι αναμένεται αυτός ο αριθμός να αυξηθεί. Ο σεισμός έχει ισοπεδώσει πολλά κτήρια σε χωριά της επαρχίας Ριέτι, στα κεντρικά

της χώρας.

Σε ό,τι αφορά τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στις πόλεις που έχουν πληγεί επιχειρούν περισσότερα από 800 άτομα.

Αναμένται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Ματέο Ρέντσι ώστε να ανακοινωθούν μέτρα στήριξης των σεισμοπαθών.

Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί οι κοινότητες Ακούμολι, Αρκουάτα ντελ Τρόντο και Αματρίτσε, σε απόσταση λίγων χλμ. από το επίκεντρο. Στην πόλη Αματρίτσε έχουν σημειωθεί οι σημαντικότερες ζημιές, καθώς η κύρια οδός της πόλης έχει ισοπεδωθεί κυρίως. Στο νοσοκομείο της πόλης επικρατεί το αδιαχώρητο και άλλοι ασθενείς μεταφέρονται στην πρωτεόυσα της επαρχίας, το Ριέτι.

Η τραγωδία λαμβάνει νέα έκταση καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως, πολλά θύματα είναι μικρά παιδιά. Η 10χρονη Τζούλια κατάφερε να παραμείνει ζωντανή 17 ώρες στα ερείπια στην Πεσκάρα Ντελ Τρόντο στην περιφέρεια Μάρκε, αλλά ένα 11χρονο αγόρι στο Αματρίτσε που κάλεσε τις πρώτες βοήθειες δεν κατάφερε να επιβιώσει. Νεαρότερο θύμα του Εγκέλαδου ήταν ένα κοριτσάκι 8 μηνών. Το παιχνίιδάκι της βρέθηκε στα συντρίμμια.

Στους διασωθέντες περιλαμβάνονται δύο αδελφάκια 4 και 6 ετών ο Σαμουέλε και ο Λεόνε, που κατάφεραν να σωθούν χάρη στη γιαγιά τους που τα έβαλε κάτω από το κρεβάτι μόλις η γη άρχισε να τρέμει.

Σύμβολο του δράματος το ξενοδοχείο Roma, στο χωριό Αματρίτσε, καθώς πρόκειται για ξενοδοχείο με ιστορία εκατόν είκοσι χρόνων και χωρητικότητα σαράντα δωμάτια, τα οποία τις ημέρες αυτές ήταν πλήρη.

Το μεγαλύτερο μέρος του ξενοδοχείου κατέρρευσε την περασμένη νύχτα. Όπως αναφέρει και η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, δεκάδες τουρίστες που βρίσκονταν στο Hotel Roma δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα