Σκληρές κυρώσεις από τον ΟΗΕ στη Β. Κορέα – Τις απορρίπτει η Πιονγκγιάνγκ

14:19 12/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Σκληρότερες κυρώσεις επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Βόρεια Κορέα μετά την έκτη και ισχυρότερη πυρηνική δοκιμή στις 3 Σεπτεμβρίου, ωστόσο είναι πολύ πιο ελαφρές από αυτές που ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προτείνει μέρες πριν.

Οι κυρώσεις, με σκληρότερες αυτές του περιορισμού στον εφοδιασμό της χώρας σε πετρέλαιο και αέριο, αμφισβητείται αν θα επιτύχουν

τον στόχο τους, να αποτρέψουν δηλαδή το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ από τις δοκιμές πυρηνικών ή βαλλιστικών πυραύλων και την έναρξη συζήτησης για τον πυρηνικό αφοπλισμό της χώρας.

Και αυτό επιβεβαιώνεται από την αντίδραση της Βορείου Κορέας στις νέες κυρώσεις. Η χώρα απέρριψε την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και μάλιστα αντέδρασε επιθετικά, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ θα έχουν να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη οδύνη που έχουν γνωρίσει μέχρι σήμερα!

«Το καθεστώς της Ουάσινγκτον πυροδότησε πολιτική, οικονομική και στρατιωτική σύγκρουση, έχει εμμονή να ανατρέψει την ανάπτυξη πυρηνικής δύναμης από τη Βόρεια Κορέα, η οποία έχει ήδη φθάσει στη φάση της ολοκλήρωσης» υπογράμμισε ο πρεσβευτής της Πιονγκγιάνγκ Χαν Τάε Σονγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα