Σημείωμα αυτοκτονίας από τον δράστη στη Βαυαρία – Ήθελε εκδίκηση για τους θανάτους μουσουλμάνων

08:53 20/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Σελίδες από ένα σημειωματάριο βρέθηκαν στο σπίτι του νεαρού Αφγανού που πραγματοποίησε την επίθεση σε τραίνο στη Βαυαρία.

Οι Αρχές χαρακτηρίζουν τις σελίδες αυτές ως σημείωμα αυτοκτονίας. Ο νεαρός απευθύνεται στον πατέρα του και του ζητεί να προσευχηθεί γι αυτόν ώστε να καταφέρει να πάρει εκδίκηση από τους άπιστους και να πάει στον Παράδεισο, ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου οι αρμόδιοι.

Ήταν αφοσιωμένος σουνίτης αλλά δεν σύχναζε σε τζαμιά για να προσευχηθεί καθώς προτιμούσε να επιτελει τις θρησκευτικές του ανάγκες ιδιαιτέρως. Οι ειδικοί που ερεύνησαν το προφίλ

του δράστη και μέσω κοινωνικών δικτύων, έκριναν ότι είχε αναρτήσει ένα μήνυμα μίσους κατά των εχθρών του ισλάμ 24 ώρες πριν από την επίθεση.

Ένας από τους αδερφικούς του φίλους με τον οποίο διατηρούσε επαφή σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης, γεγονός που πυροδότησε την οργή και το μίσος του νεαρού προκειμένου να προχωρήσει στην επίθεση.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι έχουν στην κατοχή τους ένα βίντεο το οποίο αναλύουν, ενώ το πρακτορείο των τζιχαντιστών, το Amaq, διέρρευσε βίντεο σύμφωνα με το οποίο ο δράστης ήταν μέλος του ISIS και ονομαζόταν Μοχάμεντ Ριγιάντ, «στρατιώτης του Χαλιφάτου» όπως τον αποκαλούν.

Οι Αρχές ερευνούν περαιτέρω προτού φθάσουν σε βιασιτκά συμπεράσματα ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι. Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν πέντε άτομα από τους οποίους τα δύο είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα