ΣΕΠΕ κατά φορολόγησης σε κινητή, διαδίκτυο και συνδρομητική

19:26 11/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Καταστρεπτικές οι συνέπειες που «βλέπει» από ενδεχόμενη πρόσθετη φορολόγηση σε κινητή τηλεφωνία, διαδίκτυο και συνδρομητική τηλεόραση ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος, μια τέτοια επιβάρυνση, πλήττει πρωτίστως τους πολίτες, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις σε μία περίοδο που ο προϋπολογισμός τους βάλλεται από παντού και μάλιστα

για ένα τόσο απαραίτητο αγαθό, όχι μόνο για την καθημερινότητα αλλά και την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Σε ό,τι αφορά στην κινητή τηλεφωνία,« όπου στην Ελλάδα ισχύει μία από τις υψηλότερες φορολογίες πανευρωπαϊκά, πρόκειται για ένα απόλυτα αντιαναπτυξιακό μέτρο που πλήττει μια τόσο καίρια ανάγκη, όπως είναι η επικοινωνία».

Η φορολόγηση στις συνδέσεις διαδικτύου, προειδοποιεί ο ΣΕΠΕ θα αποτελέσει τροχοπέδη για πολίτες, επιχειρήσεις αλλά και τη λειτουργία του δημόσιου τομέα, στην προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά στην επιβολή επιπλέον φόρου στις ελληνικές εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης, ο ΣΕΠΕ θεωρεί βέβαιο πως θα δημιουργήσει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού υπέρ των εταιρειών του εξωτερικού, που θα παρέχουν αντίστοιχες υπηρεσίες χωρίς επιπλέον φόρο.

Καταλήγοντας, χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο επιβολής φόρου λάθος μήνυμα για τους χιλιάδες των εργαζομένων στις εταιρείες του κλάδου, για τις επενδύσεις και, εν γένει, την ανάληψη οικονομικής δραστηριότητας στον δυναμικό τομέα τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, τη στιγμή που η χώρα χρειάζεται εργαλεία για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα