Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Εκουαδόρ -Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών (BINTEO-EIKONEΣ)

09:52 17/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου που έχει αφήσει μέχρι στιγμής 77 νεκρούς. Ο πρόεδρος κάλεσε τους πολίτες να δείξουν ψυχραιμία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκε ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών στα ανοιχτά των ακτών του Ισημερινού στον Ειρηνικό.

«Εκφράζουμε την απεριόριστη αγάπη μας στις οικογένειες των νεκρών», έγραψε στο

Twitter, ενώ διέκοψε το ταξίδι του για να επιστρέψει στον Ισημερινό.

Νωρίτερα είχε εκδοθεί προειδοποίηση για την πρόκληση τσουνάμι και οι αρχές είχαν καλέσει τους πολίτες να απομακρυνθούν από τις παραλιακές περιοχές. Αργότερα ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι.

Η κυβέρνηση σημείωσε ότι είναι πιθανόν να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών και ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό είναι «σημαντικές», ιδιαίτερα στις παραλιακές περιοχές στο δυτικό τμήμα της χώρας οι οποίες βρίσκονταν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, όπως και η πόλη Γκουαγιακίλ.

Personas buscan sobrevivientes entre los escombros de un centro comercial que se derrumbó en #Manta / Fotos API pic.twitter.com/Mqq8HlavDD

— Marco Navarro B (@MarcoENavarroB) April 17, 2016

Σε 77 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιπρόεδρος της χώρας Χόρχε Γκλας.
Επίσης οι τραυματίες από τον σεισμό ανέρχονται, σύμφωνα με τον ίδιο, σε 588.

Ο ισχυρός αυτός σεισμός στον Ισημερινό έγινε επίσης αισθητός στο δυτικό τμήμα της Κολομβίας, στην Κάλι, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όπου δεν προκλήθηκαν σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν τραυματισμοί ή ζημιές.

Επίσης στο Περού, ένας σεισμός 7,4 βαθμών συγκλόνισε το βόρειο τμήμα της χώρας την ίδια ώρα το Σάββατο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του Περού (IGP). Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και από τη χώρα αυτή, δεν υπάρχουν θύματα.

Ο ισχυρός αυτός σεισμός στον Ισημερινό σημειώνεται λίγο μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν από την Πέμπτη στη νοτιοδυτική Ιαπωνία

La gente saliendo del shopping después del #temblor en #Portoviejo. pic.twitter.com/8ub5VpixBl

— Sleepy Bones McGee (@LaPauAlejandra) April 17, 2016

Keywords
Τυχαία Θέματα