Σε αργία ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Disney για «ανάρμοστη συμπεριφορά»

17:40 22/11/2017 - Πηγή: Aixmi

O συνιδρυτής της μεγαλύτερης εταιρίας κινουμένων σχεδίων κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά και τίθεται σε αργία τουλάχιστον 6 μηνών.

Το περιστατικό έγινε γνωστό όταν ο διάσημος καλλιτεχνικός διευθυντής Τζον Λάσιτερ έστειλε επιστολή στο προσωπικό και έφθασε στα χέρια δημοσιογράφου του περιοδικού ΤΙΜΕ. Ο ίδιος στην επιστολή του έγραφε ζήτησε συγγνώμη από «οποιονδήποτε δέχτηκε μια μη συναινετική περίπτυξη, μια αγκαλιά ή κάποια άλλη χειρονομία που υπερέβη τα όρια υπό οιανδήποτε μορφή εκ μέρους του. Ζητώ βαθύτατα συγγνώμη αν σας απογοήτευσα». Πρόσθεσε επίσης πως «έχει επισημανθεί

ότι έκανα μερικούς από εσάς να αισθάνεστε μη σεβαστά ή άβολα. Αυτή δεν ήταν ποτέ η πρόθεσή μου. Ανεξάρτητα από το πόσο καλοπροαίρετη ήταν η πρόθεσή μου, ο καθένας έχει το δικαίωμα να θέσει τα όριά του και να γίνουν σεβαστά», πρόσθεσε ο Λάσιτερ.

Παραδέχτηκε επίσης ότι «δεν κατάφερε» να εμπνεύσει μια κουλτούρα «εμπιστοσύνης και σεβασμού» μέσα στα κινηματογραφικά του στούντιο και δήλωσε πως: «Πρόσφατα είχα πολλές δύσκολες συζητήσεις, που ήταν ιδιαίτερα επώδυνες για μένα. Δεν είναι ποτέ εύκολο να έρχεσαι αντιμέτωπος με τα λάθη σου, όμως είναι ο μόνος τρόπος να μάθεις».
Η επιστολή του Λάσιτερ ήρθε στην επιφάνεια λίγο πριν δημοσιευτούν καταγγελίες για κακή συμπεριφορά κατά του Λάσιτερ που περιελάμβαναν «αρπαγή, φιλιά, σχολιασμό των φυσικών χαρακτηριστικών».
Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης επέτρεψε κυρίως στην Pixar να μετατραπεί, από τμήμα της υπηρεσίας γραφικών της Lucasfilm, σε ένα από τα διασημότερα κινηματογραφικά στούντιο κινουμένων σχεδίων παγκοσμίως.
Το «Τoy Story» ήταν για παράδειγμα η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων που έγινε μέσω υπολογιστή, μια τεχνική που έγινε κανόνας στη συνέχεια. Μετά την ταινία αυτή, το στούντιο Pixar απέσπασε 13 ‘Οσκαρ και έγινε θυγατρική του ομίλου Walt Disney.

Ο Λάσιτερ έγραψε ότι τίθεται σε αργία έξι μηνών από την Disney.

The post Σε αργία ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Disney για «ανάρμοστη συμπεριφορά» appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα