Σε απόσταση… αναπνοής το SPD από τη Μέρκελ

09:46 29/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Συρρικνώνει την απόσταση που τον χωρίζει από την προπορευόμενη Άνγκελα Μέρκελ ο Μάρτιν Σουλτς σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δίνεται στη δημοσιότητα και φέρει το SPD σε απόσταση μόλις δύο ποσοστιαίων μονάδων από τη CDU.

Σύμφωνα

με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για το Stern και τον RTL, τα CDU/CSU παρέμειναν σταθερά στο 34% ενώ ανοδική ήταν η τάση του SPD που κέρδισε μία μονάδα κι έφθασε στο 32%.

Όλα τα υπόλοιπα κόμματα παρέμεναν σε μονοψήφιο ποσοστό. Το ξενοφοβικό AfD – Εναλλακτική για τη Γερμανία που φέρεται ως τρίτη εκλογική δύναμη έχασε δύο μονάδες και κερδίζει πλέον 7%, ενώ η Αριστερά – Die Linke κέρδισε μία ποσοστιαία μονάδα και συγκεντρώνει το 8%. Επίσης οι Πράσινοι κερδίζουν 7% και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες – FDP 6%.

Αν ο καγκελάριος εκλεγόταν απευθείας από τον λαό, η Άνγκελα Μέρκελ θα αναδεικνυόταν νικήτρια με 41% έναντι του Μάρτιν Σουλτς που θα συγκέντρωνε το 34%. Τον Σουλτς θα στήριζαν όχι μόνο το 78% των οπαδών του SPD, αλλά και το 49% των Πρασίνων και το 44% των αριστερών ψηφοφόρων.Η δημοσκόπηση αναδεικνύει πως ένα ποσοστό 25% των οπαδών του AfD θα επέλεγαν τον Σουλτς για καγκελάριο, ενώ μόλις ένα 13% τη Μέρκελ. 1/4 των ψηφοφόρων δεν θα επέλεγαν κανέναν από τους δύο.

Όσο για το ποιο κόμμα θα διαχειριζόταν καλύτερα τα προβλήματα στη Γερμανία, το 30% εμπιστεύονται τις CDU/CSU και ένα 17% το SPD. Και οι δύο παρατάξεις κέρδισαν από μία μονάδα από την προηγούμενη εβδομάδα.

Όσο για τις προσδοκίες στο οικονομικό πεδίο, το 21% πιστεύουν ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί ενώ το 35% αναμένουν επιδείνωση. Αμετάβλητη θεωρούν πως θα παραμείνει η οικονομική κατάσταση το 41% των ερωτηθέντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα