Σαουδάραβας πρίγκιπας: Ο Ιρανός Αλί Χαμενεΐ είναι ο «Χίτλερ της Μέσης Ανατολής»

22:25 24/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν ισχυρίστηκε ότι ο Ιρανός Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ είναι ο «νέος Χίτλερ της Μέσης Ανατολής» σύμφωνα με το τελευταίο προφίλ του που δημοσιεύουν οι New York Times.
Ο Μπιν Σάλμαν δήλωσε ότι ο Ανώτατος ηγέτης του Ιράν Χαμενεΐ είναι ο Αδόλφος Χίτλερ, ο οποίος προσπάθησε να εξαλείψει τον εβραϊκό λαό ενώ παράλληλα δημιούργησε μια εθνικά «καθαρή» Αριανή αυτοκρατορία.

«Αλλά μάθαμε από την Ευρώπη ότι η κατευναστικότητα

δεν λειτουργεί», δήλωσε ο Μπιν Σαλμάν στους Times. «Δεν θέλουμε ο νέος Χίτλερ στο Ιράν να επαναλάβει αυτό που συνέβη στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή».

Ο Μπιν Σαλμάν δεν διευκρίνισε ποιες πολιτικές της ναζιστικής Γερμανίας φοβάται ότι το Ιράν θα επαναλάβει: διαπράττει γενοκτονία, δημιουργώντας στρατόπεδα θανάτου ή πυροδοτώντας έναν άλλο παγκόσμιο πόλεμο. Η Σαουδική Αραβία έχει πρόσφατα επιταχύνει τις εντάσεις με το Ιράν, υποστηρίζοντας ότι είναι ο «νούμερο ένα χορηγός της τρομοκρατίας», σε ευθυγράμμιση με τη διοίκηση του Προέδρου Τραμπ, η οποία επίσης κατηγόρησε το Ιράν για το ίδιο. Και οι δύο χώρες επικαλούνται την υποστήριξη του Ιράν στη Χαμάς στην Παλαιστίνη και την υποστήριξη των ανταρτών του Χούτι στην Υεμένη ως ένδειξη της υποστήριξής της στην τρομοκρατία.

The post Σαουδάραβας πρίγκιπας: Ο Ιρανός Αλί Χαμενεΐ είναι ο «Χίτλερ της Μέσης Ανατολής» appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα