Σάλος στις ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Τζόνσον μέλος της Κου Κλουξ Κλαν

18:31 28/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Σάλος προκλήθηκε στις ΗΠΑ από την αποκάλυψη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από έγγραφα του FBI, σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Λίντον Τζόνσον που διαδέχθηκε τον Τζον Φ. Κένεντι, ήταν μέλος της Κου Κλουξ Κλαν.

Περίπου 2.800 έγγραφα δημοσιοποιήθηκαν αυτήν την εβδομάδα, σε ένα εκ των οποίων αναφέρεται η θεωρία του Λίντον Τζόνσον για τη δολοφονία του Τζον. Φ . Κένεντι. Σύμφωνα με τον Λίντον, ο Κένεντι ήταν πίσω από τη δολοφονία του προέδρου του Νότιου Βιετνάμ λίγες εβδομάδες πριν δολοφονηθεί και ο ίδιος στο Ντάλας, με αποτέλεσμα η δική του δολοφονία να θεωρηθεί εκδίκηση.

Ο Τζόνσον περιέγραψε τη θεωρία του στον διευθυντή της CIA Ρίτσαρντ Χελμς, το 1975, στον οποίο είπε ότι ο Κένεντι πέθανε λόγω «θείας τιμωρίας».

Eπίσης, σε άλλο έγγραφο με ημερομηνία 17 Απριλίου 1964 ο Τζόνσον χαρακτηρίζεται μέλος της Κου Κλουξ Κλαν και συγκεκριμένα στο παρακλάδι του Τέξας ενώ παρέμεινε μέλος ακόμη και τις πρώτες ημέρες της πολιτικής του καριέρας.

Ο Λίντον Μπέιντζ Τζόνσον ήταν ο 36ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Άσκησε το αξίωμά του από το 1961 μετά τη δολοφονία του Κένεντι έως το 1963 οπότε παρέδωσε τον θώκο του στον Νίξον.

Keywords
Τυχαία Θέματα