Σάλος με το ARD: Δεν μετέδωσε την είδηση της δολοφονίας της 19χρονης από Αφγανό

17:06 6/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Στο στόχαστρο σκληρής κριτικής βρίσκεται το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, καθώς κατηγορείται ότι αποσιώπησε ένα σεξουαλικό έγκλημα για το οποίο κατηγορούμενςο είναι ένας Αφγανός μετανάστης, από φόβο ότι θα τροφοδοτούσε την αντιμεταναστευτική ρητορική στη χώρα.

Το βραδινό τηλεοπτικό δελτίο του ARD, το οποίο έχει τη μεγαλύτερη θεαματικότητα στη Γερμανία, δεν αναφέρθηκε το Σάββατο στη σύλληψη, ενός 17χρονου Αφγανού αιτούντος ασύλου, ο οποίος ομολόγησε τον βιασμό και τη δολοφονία μιας 19χρονης φοιτήτριας, κόρης ανώτατου αξιωματούχου της ΕΕ. Η υπόθεση μάλιστα καλύφθηκε εκτενώς από τα υπόλοιπα ΜΜΕ της χώρας.

Ένας από τους αρχισυντάκτες του δικτύου, ο Καλ Γκνίφκε, δικαιολογήθηκε λέγοντας πως το βραδινό δελτίο, το Tagesschau, «πολύ σπάνια αναφέρεται σε ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο».

Καθώς η εξήγηση δεν ήταν αρκούντως πειστική, το ARD κατηγορήθηκε ότι σκόπιμα αποσιώπησε το γεγονός για να μην τροφοδοτήσει φόβους στην κοινή γνώμη για τους πρόσφυγες, σχεδόν ένα εκατομμύριο από τους οποίους έφθασαν στη χώρα πέρυσι.

«Εκτιμώ πως το Tagesschau έλαβε μια κακή απόφαση γιατί δίνει βεβαίως την εντύπωση ότι δεν θέλησαν να αναφέρουν την είδηση επειδή ο ύποπτος είναι ένας νεαρός πρόσφυγας και μια τέτοια εντύπωση είναι τρομερή», είπε ένας από τους υπευθύνους του συντηρητικού κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ για τον τομέα των ΜΜΕ, ο Άνσγκαρ Χέβελινγκ.

Το δεξιό λαϊκίστικο κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), που τάσσεται κατά της άφιξης μεταναστών, χαρακτήρισε τις εξηγήσεις του ARD «γελοίες».

Τα ΜΜΕ «δεν δίνουν μια ολοκληρωμένη πληροφορία», κατήγγειλε η βασική εκπρόσωπος του κόμματος, η Φράουκε Πέτρι, βλέποντας σε αυτό το περιστατικό ένα επιπλέον επιχείρημα στην εκστρατεία που διεξάγει αυτόν τον καιρό το AfD για την κατάργηση της εισφοράς υπέρ των οπτικοακουστικών μέσων στη Γερμανία.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε εμμέσως στην πολεμική λέγοντας στο δίκτυο ARD πως, «αν επιβεβαιωθεί ότι ο ύποπτος είναι ένας Αφγανός πρόσφυγας, θα πρέπει να καταδικάσουμε σθεναρά αυτή την πράξη, όπως και κάθε δολοφονία, αλλά και να πούμε ξεκάθαρα τα πράγματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα