Ρώσοι ιερείς δεν έθαβαν 2χρονο γιατί είχε βαπτιστεί σε ουκρανική εκκλησία

16:29 8/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Mια απίστευτη υπόθεση με τον θάνατο ενός παιδιού μόλις δύο ετών εκτυλίσσεται στην Ουκρανία όπου οι ιερείς δε δεχόντουσαν να το θάψουν επειδή ήταν βαπτισμένο σε εκκλησία που ελέγχεται από το Κίεβο, ενώ οι ίδιοι υπάγονται στην εκκλησία της Ρωσίας.

Αναλυτικότερα η τραγική ιστορία συνέβη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ένας άνδρας πήδηξε στο κενό από το μπαλκόνι του διαμερίσματός του στον 8οόροφο πολυκατοικίας στην πόλη Ζαπορίζια της Ουκρανίας. Από κάτω περνούσε ένας πατέρας με το δίχρονο παιδάκι του.

Ο αυτόχειρας πέφτει πάνω στο παιδάκι συμπαρασύροντάς το στον θάνατο. Οι γονείς μέσα στο δράμα τους πηγαίνουν το άψυχο κορμάκι του παιδιού στην εκκλησία της περιοχής τους, χωρίς να μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη στη συνέχεια, καθώς ο ιερέας της εκκλησίας Yevgen Molchanov αρνήθηκε να ψάλλει το παιδάκι και έδιωξε τους γονείς, επειδή αυτό έχει βαπτιστεί σε εκκλησία που ανήκει στο Πατριαρχείο του Κιέβου, ενώ η εκκλησία στην οποία υπηρετεί ο συγκεκριμένος ελέγχεται από τη Μόσχα.

«Η γυναίκα μου έκλαιγε, έπεσε στα γόνατα και παρακάλαγε να ψάλλουν το παιδάκι μας αλλά ούτε αυτό βοήθησε» είπε στα ΜΜΕ ο πατέρας του παιδιού Roman Polishchuk. Και οι δύο εκκλησίες που υπάρχουν στο Ζαπορίζια υπάγονται στο πατριαρχείο της Μόσχας.

Ωστόσο ο ιερέας ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι ο πατέρας, του έδωσε μπουνιά και προκάλεσε και ζημιές στην εκκλησία πριν τους διώξουν από το ναό. Επίσης πρόσθεσε ότι δεν είχε άλλη επιλογή καθώς αυτοί είναι οι κανόνες της πίστης του.

The post Ρώσοι ιερείς δεν έθαβαν 2χρονο γιατί είχε βαπτιστεί σε ουκρανική εκκλησία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα