Ρέντσι: Αυξάνεται το σπρεντ λόγω αβεβαιότητας – Αντιπολίτευση: Ανεύθυνος ο Ρέντσι

08:58 15/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Για ανευθυνότητα κατηγορεί η ιταλική αντιπολίτευση τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι λόγω της τοποθέτησής του «αυξάνεται το σπρεντ; Βέβαια, αν υπάρχει αβεβαιότητα, αυξάνεται. Δεν πρόκειται για απειλή, αλλά για διαπίστωση», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι.

«Η στάση του Ρέντσι χαρακτηρίζεται από ανευθυνότητα. Θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από τους Ιταλούς», δήλωσε ο Ρενάτο Μπρουνέττα, επικεφαλής των βουλευτών του κεντροδεξιού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια.

Σύμφωνα, δε, με το στέλεχος της Ιταλικής Αριστεράς,

Νικόλα Φρατοιάννι, «αν υπάρχει κάτι που ευνοεί την αύξηση του σπρεντ, αυτό είναι η αποτυχημένη κοινωνική και οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι».

Από την πλευρά του, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Πάολο Τζεντιλόνι, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου, θέλησε να τονίσει ότι «η διεθνής κατάσταση δεν επιτρέπει επιπολαιότητες, το γενικότερο κλίμα πρέπει να ωθήσει όλους να δείξουν ένα πολύ μεγάλο αίσθημα ευθύνης… Είχαμε το Brexit, την νίκη Τραμπ και περνάμε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους, σε ότι αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα