Πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα κατηγορείται για συμμετοχή σε καρτέλ ναρκωτικών!

09:55 10/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε περιπέτειες φαίνεται πως έχει μπει ο Ράφα Μάρκες καθώς σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ ο αρχηγός του Μεξικό και πρώην αμυντικός της Μπαρτσελόνα έχει συμμετοχή σε καρτέλ ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, ο 38χρονος στόπερ κατηγορείται για στενές σχέσεις με τον Ραούλ Φλόρες Ερνάντες, έναν απ’ τους μεγαλύτερους εμπόρους ναρκωτικών στο Μεξικό. Ουσιαστικά, ο Μάρκες λειτουργούσε ως… μπροστινός

του Ερνάντες σε οικονομικές συναλλαγές, «ξεπλένοντας» μαύρο χρήμα μέσω εννεά επιχειρήσεων ιδιοκτησίας του.

Εκτός απ’ τον Μάρκες, στο στόχαστρο των αρχών των ΗΠΑ βρίσκονται ακόμη 21 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Μεξικανός τραγουδιστής, Χούλιο Αλβάρες καθώς και 42 οργανισμοί που φαίνονται να συνδέονται με τον Ερνάντες.

Απ’ την πλευρά του, ο Μάρκες προχώρησε σε επίσημη δήλωση και αρνήθηκε τις κατηγορίες: «Αρνούμαι κατηγορηματικά πως έχω σχέση μ’ αυτόν τον οργανισμό. Καταλαβαίνω τη νομική πλευρά του ζητήματος και άμεσα θα καταθέσω κάθε στοιχείο, σε συνεργασία με τους δικηγόρους μου, που θα αποδεικνύει την αθωότητά μου».

Ο Μάρκες έχει διαγράψει μία ξεχωριστή καριέρα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αγωνιζόμενος, μεταξύ άλλων, με τη φανέλα των Μονακό, Μπαρτσελόνα, New York Red Bulls και Ελλάς Βερόνα. Απ’ τον Ιανουάριο του 2016 έχει επιστρέψει στην πατρίδα του για χάρη της Άτλας Γουαδαλαχάρα. Παράλληλα, είναι ρέκορντμαν συμμετοχών (138) με την εθνική του Μεξικό, έχοντας αγωνιστεί σε τέσσερα Μουντιάλ.

Πηγή: sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα