Πώς σώθηκαν οι δύο Έλληνες πιλότοι από την κόλαση της Καμπούλ

09:40 22/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές των δύο Ελλήνων πιλότων για την επίθεση των Ταλιμπάν σε ξενοδοχείο της Κμαπούλ όπου διέμεναν ενώ οι ίδιοι κατάφεραν να γλυτώσουν.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, οι δύο Έλληνες Μιχάλης Πουλικάκος και Βασίλης Βασιλείου περιγράφουν σκηνικά κινηματογραφικής ταινίας. «Κατά τις οκτώ μπήκαν από την κεντρική είσοδο της κουζίνας οι ένοπλοι, εξουδετέρωσαν τους φρουρούς του ξενοδοχείου και σκότωσαν δέκα άτομα. Τρέξαμε στα δωμάτιά μας, μας κυνήγησαν και μας πυροβολούσαν στα δωμάτιά μας» λέει ο κ.

Πουλικάκος.

Ο κ. Βασιλείου ανέφερε ότι ο ίδιος ήταν στον 5ο όροφο και είδε την κίνηση από το μπαλκόνι. Σημείωσε ότι ήταν τυχερος καθώς ξεκίνησαν από το διπλανό δωμάτιο όπου φαίνεται πως άφησαν τα πυρομαχικά τους.

«Σήκωσα το στρώμα, το έβαλα στην πόρτα, πέταξα τα σεντόνια, άνοιξα την μπαλκονόπορτα, για να φαίνεται ότι έχω φύγει και μπήκα κάτω από το κρεβάτι», αναφέρει ενώ το δεύτερο κρεβάτι το αναστάτωσε ώστε να φαίνεται ότι διέυφυγε. Όπως τόνισε λίγο αργότερα μπήκαν τρία άτομα από τα οποία το ένα πλησίασε κοίταξε έξω από το μπαλκόνι κι άρχισε να πυροβολεί ενώ μετά πλησίασε το άδειο κρεβάτι και άρχισε να πυροβολεί.

Όσον αφορά στην πληροφορία ότι υπάρχει νεκρός Έλληνας, διευκρίνισαν ότι αυτό μεταδόθηκε γιατί δεν είχαν επικοινωνία με τον Βασίλη Βασιλείου για πολλές ώρες και ήταν στη λίστα αγνοουμένων, οπότε δεν υπάρχει νεκρός Έλληνας ανάμεσα στα θύματα.

The post Πώς σώθηκαν οι δύο Έλληνες πιλότοι από την κόλαση της Καμπούλ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα