Πόλεμος Βούτση- Βαξεβάνη για Documento και Φώφη Γεννηματά

14:28 10/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο πρόεδρος της Βουλής αποδοκίμασε με ξεκάθαρο τρόπο το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» για τη Φώφη Γεννηματά, με αποτέλεσμα ο διευθυντής της Κώστας Βαξεβάνης (εκδότης είναι ο Γιάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας) να εξαπολύσει οξύτατη προσωπική επίθεση εναντίον του.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε τον Νίκο Βούτση και, ουσιαστικά, του ζήτησε να πάρει

θέση για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, που υπαινισσόταν ότι περιλαμβάνεται στη λίστα Μπόργιανς, μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Θόδωρο Πάγκαλο. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι στη λίστα των καταθετών εξωτερικού υπάρχουν και τα τρία παραπάνω επώνυμα και σημείωνε ότι η εισαγγελία ερευνά αν πρόκειται για τις τρεις γνωστές πολιτικές οικογένειες. Συνοδευόταν δε από φωτογραφίες τους.

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι ευλόγως αισθάνεται θιγμένη η κ. Γεννηματά, επισήμανε ότι ο ίδιος παίρνει αποστάσεις από κάτι που δεν είναι πλήρως τεκμηριωμένο και έστρεψε τς πυρά του στην εφημερίδα, υπογραμμίζοντας πως είναι δική της ευθύνη να τεκμηριώσει τις καταγγελίες της. Έκανε, μάλιστα, λόγο για“μακαρθικές” πρακτικές

Είπε συγκεκριμένα: «Είχαμε μία συνάντηση με την κυρία Γεννηματά η οποία ευλόγως αισθάνεται θιγμένη. Νιώθει ότι υπάρχει μία σκευωρία σε βάρος της. Παίρνω τις αποστάσεις μου από οτιδήποτε δεν είναι πλήρως τεκμηριωμένο. Πάντοτε το βάρος της αποδείξεως το φέρει ο καταγγέλλων και όχι ο καταγγελόμενος και υπό αυτή την έννοια θα έπρεπε να τεκμηριώσει η εφημερίδα το θέμα αν ισχύει».
Ο πρόεδρος της Βουλής πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση στον δημοσιογραφικό κλάδο για την τεκμηρίωση των καταγγελιών, ώστε να μην οδηγούμαστε σε…«αρρωστημένες καταστάσεις» και σε ιδιότυπες “μακαρθικές” πρακτικές, απέρριψε όμως τους ισχυρισμούς της Φώφης Γεννηματά για εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών στις διαρροές προς την εφημερίδα.

Η απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη υπήρξε άμεση και σφοδρότατη. Σε άρθρο στην ιστοσελίδα του, με τίτλο «Άξιος ο μισθός σου Νίκο Βούτση», υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Βουλής δεν είχε κανένα δικαίωμα να συναντήσει τη Φώφη Γεννηματά για θέμα που αφορούσε ιδιωτική της αντιπαράθεση, τον κατηγόρησε ότι σχολίασε το δημοσίευμα του «Documento» χωρίς να το έχει καν διαβάσει, προσθέτοντας όχαρακτηριστικά ότι ο Τύπος δεν γίνεται να έχει αρχισυντάκτη τον πρόεδρο της Βουλής.

«Ο θεσμικός ρόλος του προέδρου της Βουλής, απαιτεί εκτός από συναντήσεις συμπάθειας με την κυρία Γεννηματά, σεβασμό στο ρόλο του Τύπου. Το Σύνταγμα προβλέπει πως ο Τύπος πρέπει να λειτουργεί απρόσκοπτα και ελεύθερα. Δεν έχει αρχισυντάκτη τον πρόεδρο της Βουλής, ούτε κανένα άλλο»…

Ο δημοσιογράφος σημείωσε, ακόμη, ότι ο κ. Βούτσης χτυπά την εφημερίδα και τον ίδιο προσωπικά, επειδή δεν τον αγιογραφεί όπως άλλοι. «Με πολιτικό μακιαβελισμό, αλέθεις μαζί με ψέματα την εικόνα ενός ανεξάρτητου εντύπου και δίνεις τροφή σε δημοσιεύματα τύπου «αποστάσεις της κυβέρνησης από το Documento”. Αγαπητέ Νίκο Βούτση, δεν είσαι ούτε εσύ ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η κυβέρνηση, ούτε η Αριστερά… Με τις δηλώσεις σου, ανήθικα, παρήγαγες την απαραίτητη νομική βάση για να υποστηρίξει η κυρία Γεννηματά στα δικαστήρια πως «όλα ήταν ψέματα» αφού το είπε και ο πρόεδρος της Βουλής. Συγχαρητήρια σύντροφε. Ίσως χρειαστείς για μάρτυρας και σε κάτι άλλους που έχουν κάνει αγωγές για τη Λίστα Λαγκάρντ«…

Keywords
Τυχαία Θέματα