«Πλημμύρα» προσφύγων στο λιμάνι της Χίου – Θυμίζει Απρίλιο 2016 (ΕΙΚΟΝΕΣ)

11:33 20/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Η ΒΙΑΛ δεν αντέχει επιπλέον επιβάρυνση. Οι λέμβοι άρχισαν να ξεφορτώνουν κατά εκατοντάδες πρόσφυγες και η Χίος καλείται να αντιμετωπίσει εκ νέου συνθήκες άνοιξης του 2016, όταν, ως έσχατη λύση πρόσφυγες και μετανάστες φυλάσσονταν στους προστατευμένους από κιγκλιδώματα χώρους της προβλήτας του λιμανιού της πρωτεύουσας.

Είχαν μάλιστα προχωρήσει σε αποκλεισμό του λιμανιού, παρεμποδίζοντας την πρόσδεση πλοίων, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαμονής τους.

Από χθες το βράδυ στο λιμάνι και στον

χώρο έναντι του Λιμεναρχείου προσφυγικές – κυρίως – πληθυσμιακές ομάδες, με μητέρες με μωρά παιδιά, ενδείξεις ευάλωτης σύνθεσης, έχουν αρχίσει να κατακλύζουν το λιμάνι.

Από χθες μέχρι σήμερα στο νησί έχουν αποβιβαστεί συνολικά 377 μετανάστες και πρόσφυγες. Ο αριθμός αυτός είναι αδύνατον να απορροφηθεί από την ήδη διευρυμένη ΒΙ.Α.Λ. κι αν άμεσα δεν τρέξουν διαδικασίες προώθησης στην ηπειρωτική χώρα το νησί κινδυνεύει με νέες συνθήκες ασφυξίας.

Η πολιτική ηγεσία του τόπου εναποθέτει τις ελπίδες της στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που προαναγγέλλονται να ληφθούν τη Δευτέρα από το Πολιτικό Συμβούλιο, με πηγές να διαβεβαιώνουν τον «Πολίτη» ότι η κυβέρνηση, σε ανώτατο επίπεδο, αρχίζει να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα που δημιουργείται στα νησιά και ενδέχεται να ανακοινώσει πρωτοβουλίες εκτόνωσης του.

Πηγή: politischios.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα