Πιο ψηλά ο Αντέννα με Χατζηνικολάου τη δεύτερη μέρα -Πιο χαμηλά ο Αlpha

11:36 1/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Πιο ψηλά ανέβηκε το κεντρικό δελτίο του Αντέννα τη δεύτερη μέρα μετάδοσής του, με παρουσιαστή τον Νίκο Χατζηνικολάου, ανοίγοντας την ψαλίδα της διαφοράς από τις ειδήσεις του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Χθες Τρίτη έφτασε στο 27%, με τον δεύτερο να μένει στο 15,8% (τη Δευτέρα τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 23,8% έναντι 17,6%).

Ο Αντέννα

επικρατεί σε άνδρες και γυναίκες 45 έως 64 ετών και κυριαρχεί στους συνταξιούχους, που αποτελούν και το μεγαλύτερο κομμάτι του τηλεοπτικού κοινού (χθες η τηλεθέασή του σε άνδρες και γυναίκες πάνω από τα 65 εκτοξεύθηκε στο 43% έναντι μόλις 15% του Alpha).

Το αποτέλεσμα δείχνει πόσο ανόητη ήταν η άποψη που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια στον σταθμό «κοιτάμε μόνο τα νεανικά κοινά, αδιαφορούμε για τα υπόλοιπα». Και αυτό όταν όλοι γνωρίζουν ότι οι νέοι και οι νέες έχουν σταματήσει να ενημερώνονται από την τηλεόραση και έχουν στραφεί μαζικά στο ίντερνετ. Η απόφαση, λοιπόν, να μετακινηθεί στις 6 το απόγευμα η σειρά «Δίδυμα φεγγάρια» – που βρίσκεται στο κέντρο της προτίμησης μέσων και μεγάλων ηλικιών- ήταν σωστή, καθώς «προικοδοτεί» το κεντρικό δελτίο με κοινό που εξακολουθεί να ενημερώνεται από την τηλεόραση.

Χθες, πάντως, οι ειδήσεις του Alpha κέρδισαν με μικρή διαφορά στις νεώτερες ηλικίες 15-44 ετών (19% έναντι 14%).

Τίποτα, πάντως, δε μπορεί να θεωρηθεί οριστικό. Ο ανταγωνισμός βρίσκεται ακόμη στην αρχή και κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το τι επιφυλάσσει το μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα