Πέθανε ο «πατέρας των ζόμπι», Τζορτζ Ρομέρο (ΒΙΝΤΕΟ)

13:21 17/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε ηλικία 77 ετών έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Τζορτζ Ρομέρο, πατέρας των ταινιών ζόμπι, που τον κατέστησαν πρωτοπόρο και θρύλο του σινεμά τρόμου.

Ο Ρομέρο έδωσε μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα ενώ τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Τορόντο.
Όπως σημειώνει η οικογένειά του σε ανακοίνωσή της: «Ο θρυλικός σκηνοθέτης Τζορτζ Α. Ρομέρο πέθανε την Κυριακή 16 Ιουλίου, ακούγοντας τη μουσική του The Quiet Man, μιας από τις αγαπημένες του ταινίες, με τη σύζυγό του Σουζάν Ντεσρότσερ Ρομέρο και την κόρη του Τίνα Ρομέρο στο πλευρό του».

Το

1968, σε ηλικία μόλις 28 ετών, πραγματοποίησε μία τομή στο σινεμά τρόμου και φαντασίας, σκηνοθετώντας την κλασική πλέον ταινία, «Η Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών», η οποία ουσιαστικά δημιούργησε ένα ολόκληρο κινηματογραφικό είδος και αποτέλεσε ταινία-σταθμό του ανεξάρτητου αμερικάνικου σινεμά της δεκαετίας του ’60. Η ταινία έγινε με τον υπερβολικά χαμηλό προϋπολογισμό των 114.00 δολαρίων, αποφέροντας έσοδα της τάξεως των 30 εκατομμυρίων παγκοσμίως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα IMDB.com.

Μετά τη Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών, ο Ρομέρο σκηνοθέτησε το 1978 το σίκουελ Dawn of the Dead, το 1985 το Day of the Dead (1985) και συνέχισε με τα Land of the Dead (2005), Diary of the Dead (2007). Το 2009 γύρισε το Survival of the Dead.

Είχε γεννηθεί τον Φεβρουάριο του 1940 στη Νέα Υόρκη από πατέρα Κουβανό και μητέρα Λιθουανο-αμερικανίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα