Περισσότερες από 170.000 δηλώσεις πόθεν έσχες εφέτος

16:57 12/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Έως τις 30 Ιουλίου θα έχουν δυνατότητα υποβολής εκπρόθεσμης δήλωσης όσοι δνε υπέβαλαν δήλωση πόθεν έσχες με επιβολή μόνο διοικητικού προστίμου.

Εφέτος πάντως κατατέθηκαν περισσότερες από 170.000 ηλεκτρονικές δηλώσεις πόθεν έσχες (περιουσιακής κατάστασης) για τη χρήση του έτους 2015, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς του υπουργείου Δικαιοσύνης,

χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει τον ακριβή αριθμό των δηλώσεων που υποβλήθηκαν.

Πάντως, υπενθυμίζεται ότι για «τις κατηγορίες των υπόχρεων, ήτοι δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, για τις οποίες έχουν εκδοθεί από το ΣτΕ αποφάσεις αναστολής, μέχρις εκδόσεως των οριστικών αποφάσεων αναστέλλεται η υποχρέωσή τους για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων». Κάτι το οποίο έχει αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατά τη διάρκεια της κόντρας που έχει ξεσπάσει με τους δικαστές και εισαγγελείς.

Η μη υποβολή δήλωσης μετά την 30-7-2017 επιφέρει ποινικές κυρώσεις, ενώ διευκρινίζεται ότι για τις επόμενες χρήσεις η διαδικασία προβλέπεται περισσότερο απλοποιημένη για τους υπόχρεους, καθώς θα απαιτείται μόνο δήλωση των ετήσιων μεταβολών.

Keywords
Τυχαία Θέματα